sjajni napadač

Na Maksimiru je imao 1,2 milijuna eura na godinu, a sad iz Dinama odlazi kao slobodan igrač

30.06.2024 u 19:36

Bionic
Reading

Josip Drmić (31) više nije igrač Dinama, objavio je klub. Sjajni je napadač u ljeto 2022. godine iz Rijeke kao drugi strijelac lige stigao na Maksimir, ali se u 'modrom' dresu ipak nije uspio nametnuti

'Josip Drmić završio je svoju maksimirsku epizodu. Istekao mu je ugovor s klubom i karijeru će nastaviti u novoj sredini. Dragi Josipe, hvala na svemu i želimo ti sreću u nastavku tvog životnog i nogometnog puta!', objavio je Dinamo u još jednoj u nizu oproštajnih poruka koje su danas objavili.

Da, ovoga tjedna, dvije godine po dolasku u Dinamo, iskusni Josip Drmić završio je svoju maksimirsku epizodu. Istekao mu je ugovor s klubom i karijeru će nastaviti u novoj sredini.

Drmić je plavi dres nosio od ljeta 2022. godine pristupivši iz Rijeke kao drugi strijelac lige (21 gol) i pritom osvojio pet trofeja – dva naslova prvaka, jedan pokal pobjednika Kupa i dva Superkupa. U tom je razdoblju odigrao 63 službene utakmice uz 20 postignutih golova i 11 asistencija. Dodamo li i prijateljske dvoboje ukupna brojka penje se na 72 nastupa i 26 golova. Statistika je mogla biti i izraženija da jednom nije propustio realizirati 11-erac i da se u četiri navrata nije ispriječila greda...

Iz njegova maksimirskog opusa posebno ćemo, dakako, pamtiti gol i asistenciju na samom izmaku produžetka u play-offu Lige prvaka ujesen 2022. Plavi su tada svladali Bodø/Glimt s 4:1 nakon što su Norvežani u prvom ogledu na svom terenu pobijedili s 1:0. Drmić je u 117. minuti uzvratne utakmice, pri vodstvu plavih s 2:1, zabio ključni gol za Dinamov bijeg na dva razlike, a u zadnjim sekundama asistirao Petru Bočkaju za konačnih 4:1.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Bitnu je ulogu odigrao i u prethodnom pretkolu, protiv bugarskog Ludogoretsa. Dinamo je u prvom dvoboju u gostima pobijedio s 2:1, a Drmić u uzvratu zabio za 1:0 kad je počeo i završio sjajnu akciju u kojoj su sudjelovala još četvorica njegovih suigrača.

Mnogim je navijačima još uvijek u sjećanju neizvjesna završnica u gostima protiv RB Salzburga u grupnoj fazi natjecanja. Drmić je pri vodstvu domaćih s 1:0 propustio priliku za izjednačenje, a potom duboko u sučevoj nadoknadi vremena ipak zatresao mrežu, ali je pregledom VAR-a naknadno utvrđeno zaleđe.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Premijerne golove u Dinamovu dresu potpisao je još na otvaranju ligaške sezone u ljeto 2022. kad je zabio dva gola kojima su plavi u Maksimiru izjednačili protiv Lokomotive na 2:2, a na kraju i pobijedili. I u proljetnom je dijelu sezone, također protiv lokosa, ali u Kranjčevićevoj, u premijernoj utakmici pod vodstvom tada novog trenera Igora Bišćana, u iznimno važnoj utakmici u završnici sezone zabio za izjednačenje. Vješto je prihvatio loptu pa se spretnim rolanjem i driblingom u mjestu oslobodio čuvara i asistirao Luki Ivanušecu. Na kraju je Dinamo pobijedio s 2:1 i načinio značajan korak prema naslovu.

U prošloj sezoni sudjelovao je samo u jesenskom dijelu natjecanja i potpisao dva hat-tricka – po jedan u prvenstvu i Kupu.

Uz sve to je Drmić bio jedan od najplaćenijih igrača Dinama, navodno je imao ugovor od oko 1,2 milijuna eura na godinu, a prema nekim najavama karijeru bi trebao nastaviti u redovima Istre 1961.