odlazak kapetana

Bruno Petković napušta Dinamo; odlazi u momčad koja će igrati Ligu prvaka

29.06.2024 u 08:03

Bionic
Reading

Pojedini talijanski mediji tvrde kako se kapetan Dinama i napadač 'vatrenih' Bruno Petković (29) gotovo sigurno vraća u Serie A i to u redove momčadi koja će u novoj sezoni igrati Ligu prvaka

Tako talijanski TuttoMercatoWeb doznaje kako bi se Bruno Petković (29) mogao vratiti u Bolognu!

Klub je to koji će iduće sezone igrati u Ligi prvaka, a Petkoviću ta sredina nije nepoznata jer je za njih igrao od 2017. do 2018. godine nakon čega je i došao u Dinamo.

Podsjetimo, Bruno Petković je u Italiji igrao za Cataniju, Varese. Reggianu, Virtus Entellu, Trapani i Veronu, a u Bologni je bio dvije sezone, od siječnja 2016. do siječnja 2018. godine. Ukupno je za Bolognu odigrao 22 utakmice, gol nije zabio, ali je upisao jednu asistenciju.

U ljeto 2018. godine se Petković vratio u Hrvatsku, potpisao je za Dinamo i doslovno oživio karijeru te kao jedan od najboljih napadača domaće lige izborio mjesto u reprezentaciji.

No, čini se kako je došlo vrijeme za rastanak, barem tako tvrde Talijani.

'Bruno Petković namjerava napustiti Dinamo Zagreb. Hrvatskom napadaču sljedeće sezone istječe ugovor i želja mu je vratiti se u Serie A nakon šest godina. Como i Bologna poslali su upite u zadnjih nekoliko tjedana, ali za sada još uvijek nema konkretne ponude', otkrivaju Talijani.

Dinamo bi prodajom Petkovića zaradio najmanje 2,5 milijuna eura, no u isto vrijeme gubi kapetana i jednog od najvažnijih igrača. Jer Dinamo s Petkom i bez njega, a to se najbolje vidjelo prošle sezone kad je bio ozlijeđen, jednostavno nije ista momčad.

No, Bologna je prošlu sezonu završila na petom mjestu Serie A i izborila nastup u Ligi prvaka. Zato su krenuli u proširenje i pojačanje igračkog kadra, a Bruno Petković je jedan od igrača koji su pri samom vrhu lista želja.

sve osim nogometa

Učitavanje...