NA PAPIRU 'GUSTO'

Lokomotiva Dinamu 'za predjelo', debitralo čudo iz Španjolske

08.02.2015 u 15:29

Bionic
Reading

Dinamo je u subotnjem dvoboju 20. kola MAXtv Prve lige na maksimiru svladao Lokomotivu i tako povećao svoju prednost na ligaškoj ljestvici

Dinamo je pred možda stotinjak gledatelja dočekao staru mušteriju Lokomotivu, koja je ove zime dobila četiri nova Dinamovca 'na čuvanje', i rezultatom 2:1 (1:0) upisao i 15. pobjedu u 16. međusobnih ligaških ogleda.

'Lokosi' koji još čekaju prvu pobjedu dobro su otvorili dvoboj i okomitim loptama prema Marku Kolaru si stvorila dvije izgledne prilike na dvoboju. Prvu je Kolar primio i izišao sam pred vratara Eduarda koji sjajnom reakcijomk sprječava početni šok, a drugu je Eduardo riješio 'preventivno' došavši dugim trkom prvi do lopte... U međuvremenu je Dinamov veznjak Machado pogodio stativu, a već u 10. minuti Dinamo je i poveo.


Mladi Fiolić odlično je ubacio iz kornera, a današnji kapetan Arijan Ademi glavom svladao vratara Slugu i usmjerio dvoboj u očekivane vode. Do kraja poluvremena oslabljena Lokomotiva je pokušala visokim presingom stvarati neugodnosti favoritu ali put do gola nisu uspjeli pronaći.

U nastavku Lokomotiva je preuzela još veći rizik 'stisnuvši redove' daleko od vratara Sluge, no Dinamo je sasvim mirno tražio put do odlučujućeg gola kojega su i pronašli u 66. minuti kada je Čileanaca Henriquez pretrčao domaću obranu. Istrčao je i Sluga, no Henriquez ga je zaobišao i s lijeve strane iz daljine pogodio nebranjenu mrežu.

Novi zanimljiv detalj na dvoboju odvio se u 76. minuti kada je Zoran mamić prvotimcima Ćoriću i Fioliću dodao i trećeg (većina ih je bila u dresu Lokomotive) mladog bisera Danija Olma. 16-godišnji kadetski reprezentativac Španjolske odigrao je posljednjih 15 minuta u svom prvom seniorskom nastupu za Dinamo i u 90. minuti dobro pucaO s ruba kaznenog prostora.

Iako je na ubačaj Mamića Doležal u nadoknadi smanjio na konačnih 2:1 dilema nije bilo. Dinamo je povećao prednost na vrhu, dok je Lokomotiva ostala u borbi za europsku poziciju iduće sezone.