MAXTV PRVA LIGA

Lokosi primili čak 14 golova u zadnja tri susreta s Riječanima

09.03.2015 u 14:13

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 24. kola MAXtv Prva lige sastaju se u Zagrebu Lokomotiva - Rijeka (18:00, Arenasport 1, MAXtv)

Lokomotiva je posljednjih mjeseci čak tri puta teško stradala od Rijeke. Jesenas ih je 'masakrirao' Andrej Kramarić s pet pogodaka, nadali su se kako će na proljeće u Kup obračunu biti bolje. Istina, bilo je malo bolje no to je i dalje značilo pravi potop. U dvije utakmice su inkasirali čak osam pogodaka te bili daleko od bilo kakve primisli da utakmicu mogu učiniti neizvjesnom.

'Za najavu utakmice imam točno 30 sekundi', rekao je trener Ivković pa nastavio:

'Neka se moji igrači pogledaju u ogledalo, neka svatko sa sobom obavi razgovor i neka pokažu jesu li sposobni za nešto više ili je to njihov limit s Rijekom. Ja vjerujem da mogu bolje, ali neka oni sami pričaju na terenu. Toliko od mene.'

Dodao je doduše još na kraju kako zbog ozljede i bolesti neće biti Addya i Biljana, no vraćaju se Doležal i Leko. Teško je povući znak jednakosti, jer su potonji standardni prvotimci, a prva dvojica skupljaju minute.

Prema najavljenom sastavu ne treba očekivati neke promjene u sustavu ili taktici. Standardna formacija 4-3-3 s Gržanom i Doležalom na krilima te Kolarom u napadu. Najboljim dijelom ekipe se čini vezni red u kojem igraju Leko, Šovšić i Andrijašević. Obrana je tanka, to su nam Riječani već dokazali u više navrata.

Baš zbog tih defanzivnih slabosti ključan bi mogao biti povratak Jerka Leke. On bi svojim iskustvom mogao donijeti određenu mirnoću, ali i dozu agresivnosti u fazi obrane.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.


'Nikad nije idealno kada dva puta igraš s istim suparnikom, ali prije svega moramo gledati sebe. Moramo tražiti i nastaviti raditi da svaku utakmicu budemo korak dalje, da se razviju individualne kvalitete i da se stave u jednu cjelinu. Naravno da sam bio zadovoljan rezultatom u Kupu, ali ovo je sada druga priča, nova utakmica protiv momčadi koja je kući jaka i koja će tražiti put do novih bodova, no i naš cilj je obogatiti bodovni konto', rekao je gostujući trener Matjaž Kek.

On je u prethodnom dvoboju odmorio neke prvotimce, danas bi Rijeka opet trebala zaigrati s onim najboljim što ima na raspolaganju.

Formacija 4-2-3-1 sa standardnom četvorkom u obrani, te Radoševićem i Močinićem ispred njih. Ozljedom Jugovića priliku od prve minute će opet dobiti Tomasov, dok će za kreaciju biti zaduženi Alex i Sharbini. U napadu je Balaj osigurao startnu postavu te se vraća nakon manjih problema s ozljedom.

Rijeka je čvršća i agresivnija ekipa što Lokomotivi ne odgovara. K tome, u ofenzivnom dijelu imaju iskusne igrače koji vješto kažnjavaju pogreške mladih Lokosa. To je dosad bio Kekov recept, nema ga razloga mijenjati ni ovaj put.