ČEMU ONI SLUŽE?

LP: Mandžo spriječio sudačku sramotu godine

16.09.2015 u 11:25

Bionic
Reading

Postoje neki sudački gafovi nakon kojih čovjek pomisli da bi i on samo mogao suditi Ligu prvaka

Nije se proslavio niti Riječanin Ivan Bebek, ali pogreška 'susjeda' iz Slovenije Damira Skomine i njegovih savršeno beskorisnih pomoćnika teško je razumljiva. Točnije, potpuno  je nerazumljiva!

Inače odličnom Slovencu povjeren je dvoboj između Manchester Cityja i Juventusa u kojemu je viđen sudački gaf epohalnih razmjera. U 57. minuti domaći kapetan Kompany 'legao je' u skoku na Juveovog braniča Chiellinija koji je sasvim nemoćno u klinču dočekao loptu koja ga je pogodila i svladala njegovog suigrača Buffona. Čekao je prekršaj, ali ugledao priiznat gol i nije mu ostalo ništa nego se bespomoćno žaliti 'slijepcima' u sučevim dresovima.

Viđali smo u nogometu i veće i važnije pogreške arbitara od ove iz Manchestera, ali kako objasniti situaciju u kojoj čak trojica sudaca imaju savršeno dobar pogled na situaciju i niti jedan ne reagira? Što će nam onda svi ti suci? Skomina je imao pogled na ovaj prekršaj s leđa, njegov prvi pomoćnik s aut linije, a peti pomoćnik je uživao u najboljem pogledu sa samo osam metara udaljenosti i također je ostao nijem! Niti jednom od trojice ništa nije zaklanjalo pogled, imali su bolju pokrivenost od TV kamera i opet ništa... Ljudski je griješiti, ali postoje pogreške koje je jako teško razumjeti.


Nije srećom izravno odlučila ishod dvoboja jer su u nastavku dvoboja Mandžukić i Morata okrenuli rezultat i ovu groznu pogrešku učinili nebitnom.

Kadrovi koji otkrivaju svu raskoš beskorisnosti Skomininih pomoćnika