psk_2

'vatrena' krila

Luka Ivanušec i Marco Pašalić najavili EURO te navijačima poslali znakovito obećanje

  • I.Ž.
  • Zadnja izmjena 31.05.2024 18:32
  • Objavljeno 29.05.2024 u 18:15
Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija u Rijeci se priprema za nastup na Europskom nogometnom prvenstvu, a uoči večerašnjeg treninga javnosti su se obratiti Marco Pašalić i Luka Ivanušec

'Drago mi je što sam tu. Prva sezona u HNL-u bila je vrlo uspješna, sretan sam što je prošlo kako je prošlo. Bilo je padova, ali završilo je na kraju dobro. Sretan sam što sam završio u Rijeci, na meni je da budem strpljiv i kad mi ne ide', rekao je Marco Pašalić te dodao:

'Čekao sam taj poziv, bio sam sretan kad je došao a sada trebam dokazati da sam ga i zaslužio. Moj dom i ono što osjećam je Hrvatska. Dolazak ovdje bila je najbolja odluka, tu sam se preporodio i sretan sam što sam ovdje.'

U Njemačkoj će biti ludnica, Hrvatska će imati veliku podršku navijača

'Uh, imam dosta upita za ulaznice. Sretan sam što se vraćam u Njemačku gdje sam odrastao, ali moj dom je Hrvatska. Živio sam tamo, znam koliko nas ima. Bit će naši navijači 12 igrač. Pomoći će kao što su pomagali na svim turnirima do sada', kaže Pašalić koji se osvrnuo i na protivnike u našoj skupini:

'Skupina? Teška je, moramo biti fokusirani, sto posto spremni. Naš moto je da smo uvijek najbolji kad je najteže, to je ova reprezentacija već nekoliko puta dokazala, želimo dobre rezultate ponoviti i u Njemačkoj. Prerano je sada davati neke prognoze, ali želimo proći skupinu.'

Marco je jedan od šest igrača iz SuperSport HNL-a koji će na Euru predstavljati Hrvatsku...

'To je za mene nešto posebno, ponosan sam što sam dio reprezentacije na Euru. Od svih nas šest HNL-ovaca možete očekivati sve kao i od ostalih, da damo sve, na najbolji način pomognemo momčadi da ostvari što bolje rezultate', zaključio je Pašalić.

Luka Ivanušec se prve sezone u Feyenoordu dosta 'tražio', bilo je tu i ozljeda, ali za EURO je spreman...

'Moja sezona? Bilo je nešto više minuta na kraju sezone, tako je i samim time i moja statistika bolja. Zadovoljan sam u kojem sam stanju došao na pripreme, sad moram dalje održavati tu formu', rekao je Luka Ivanušec te nastavio:

'Puno mi je drugačiji osjećaj sad nego prije četiri godine. Zreliji sam, odgovorniji i mislim da sam postao igrač koji će imati puno veću odgovornost. Sigurno veću nego kad sam bio mlad igrač. I sam od sebe očekujem puno više, nadam se da ću to i ostvariti, biti još bolji.'

U skupini nas čekaju Španjolci, repriza finala Lige nacije...

'Španjolska? Već se dobro poznajemo sa Španjolcima, protiv njih smo bili dobri, sve je bilo 'al pari'. Odlučivat će nijanse, bili smo jako dobri u Ligi nacija, moramo ponoviti i ovaj put takvu utakmicu, ali uz bolji rezultat. Ali tamo smo igrali jako dobru utakmicu. Dani Olmo? Nismo se još čuli, ali sigurno budemo, uvijek popričamo prije same utakmice. Samo da ovaj put i mi pobijedimo', razmišlja Ivanušec koji se osvrnuo i na reprezentaciju Albanije:

'Mislim da svi na Albaniju gledaju kao autsajdera, neće to biti nimalo laka utakmica, kvalitetni su i agresivni. Ma neće ni nama fokus biti samo na Albaniji, sve je jako bitno, nećemo nikoga podcijeniti', zaključio je Ivanušec.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal