budućnost 'vatrenih'

Luka Sučić otkrio hoće li navijati za RB Salzburg ili Dinamo: Pa naravno...

09.10.2024 u 18:23

Bionic
Reading

'Vatreni' u subotu na Maksimiru u 3. kolu Lige nacija dočekuju Škotsku (18 sati), a potom u utorak idu u goste Poljacima (20.45 sati). Luka Sučić najavio je ove utakmice, ali progovorio o svom prelasku u Real Sociedad

Zabio je u subotu Luka Sučić sjajan gol za svoj Real Sociedad u derbiju s madridskim Atleticom. Dojmovi se još nisu slegli, ali Luka je koncentriran na reprezentativne obveze. A u redovima 'vatrenih' je zajedno s bratićem Petrom Sučićem...

'Fokus je na reprezentaciji, ali kad se vratim... Fenomenalan gol, šteta što nismo pobijedili, no sretan sam zbog prvijenca u Španjolskoj', kazao je Luka te otkrio kakvi su dojmovi što se tiče nogometa u Španjolskoj:

'Puno je drugačije, više se igra. U Austriji je to bilo nabijanje i trka, Španjolska mi puno više odgovara i to se vidi po tome kako igram.'

Čiji je gol bio bolji, njegov ili Petrov protiv Monaca?

'Oba su bila lijepa. Vi ocijenite koji je bolji. Čestitao sam mu na golu, pratio sam utakmicu. Bio sam sretan što su vodili, na kraju 2:2, ali cijeli Dinamo može biti ponosan što je tako fantastično odigrao protiv jedne takve ekipe', razmišlja Luka Sučić koji se 'prebacio' na utakmice protiv Škota i Poljaka. Kakva su očekivanja od ove dvije utakmice?

'Drago mi je da smo se opet okupili. Čekaju nas dvije teške utakmice, pogotovo protiv Škotske. Vrlo su nezgodni iako još nemaju boda. Mislim da ćemo se dobro pripremiti i to vrhunski odraditi', uvjeren je Luka koji je proglašeni igračem mjeseca u Sociedadu... Koliko mu to znači?

'Tek je početak, ali to mi puno znači. Moram tako nastaviti dalje. Dobro sam se uklopio u ekipi i klubu, svi su me fenomenalno primili. Moje je da radim, nema stajanja', kaže Luka. Sad je idealno vrijeme i za prvijenac u reprezentaciji:

'Nadam se, duže vrijeme sam ovdje i još uvijek čekam prvijenac. Nadam se da će pasti baš sad na Maksimiru.'

  • +20
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening, 8.10.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Dinamo uskoro igra protiv RB Salzburga, njegovog bivšeg kluba. Hoćete li Luka navijati za svoje stare prijatelje ili za bratića Petra i Dinamo?

'Naravno da sam za bratića, navijam za svaki hrvatski klub koji igra međunarodne utakmice. Bit ću tad za Dinamo i bodrit ću ih, nadam se pobjedi', otkriva Luka Sučić koji je već pokazao i dokazao da je budućnost veznog reda 'vatrenih':

'Budućnost je sjajna. Imamo puno kvalitete i na drugim pozicijama, ali s Baturinom, Sučićem, izvrsni igrači dolaze, ali imamo i starije, to je dobar miks', razmišlja Luka koji za kraj otkriva što bi uzeo od bratića Petra kao igrača:

'Teško pitanje. Uzeo bih trku, svaku utakmicu pretrči 12-13 kilometara.'

Standings provided by Sofascore