liga nacija

Poznato je tko sudi utakmicu Hrvatske i Škotske; bio je sretan za Dinamo i 'vatrene'

09.10.2024 u 15:35

Bionic
Reading

Hrvatska u 3. kolu Lige nacija na Maksimiru u subotu od 18 sati dočekuje Škotsku, a sad je poznato da će ovu utakmicu suditi iskusni rumunjski sudac Istvan Kovacs (39)

Istvan Kovacs je dobro poznat našim klubovima i reprezentaciji, kad god je on 'svirao' naši su predstavnici dobro prolazili.

'Vatrenima' je dvaput sudio, prvo u pobjedi protiv Walesa 2019. godine 2:1, a potom i u polufinalnoj pobjedi u Ligi nacija protiv Nizozemske 4:2.

Sudio je Kovacs i u povijesnoj pobjedi Dinama protiv Chelseaja na Maksimiru, a 'modrima' je bio 'sretan' i kad su slavili 3:0 protiv Viktorije Plzen u Europskoj ligi.

'Svirao' je i jednu utakmicu Hajduku. Bilo je to u srpnju 2018. godine, kada su 'bili' na Poljudu pobijedili Slaviju iz Sofije 1:0 u kvalifikacijama za Europsku ligu.

  • +20
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening, 8.10.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

U travnju 2022. Kovacs je sudio prvu utakmicu polufinala UEFA Lige prvaka između Manchester Cityja i Real Madrida koju je dobio engleski prvoligaš 4:3. Nakon te utakmice za koju je dobio dobre ocjene, Odbor sudaca Uefe izabrao ga je da sudi finale UEFA Europske konferencijske lige 2022. između Rome i Feyenoorda.

Uz sve to je Kovacs prošle sezone trebao suditi Jadranski derbi Rijeke i Hajduka početkom travnja. No, zbog ozljede je rumunjski sudac morao otkazati ovaj angažman u SuperSport HNL-u.