VIKEND VATRENIH BY PSK

Vedran Ćorluka iskreno o smjeni generacija u redovima 'vatrenih': I Luka je bio mlad...

09.10.2024 u 14:07

Bionic
Reading

U emisiji 'Vikend Vatrenih powered by PSK', koja je prikazana na kanalu MAXSport, gostovao je pomoćnik izbornika Zlatka Dalića, nekadašnji 'vatreni' Vedran Ćorluka

Hrvatska nogometna reprezentacija utakmicama protiv Škotske na Maksimiru (subota, 12. listopada, 18 sati) te u gostima kod Poljske (utorak, 15. listopada, 20.45 sati) nastavljaju natjecanje u Ligi nacija.

Uoči tih susreta gost emisije 'Vikend Vatrenih powered by PSK', koja je prikazana na kanalu MAXSport, gostovao je pomoćnik izbornika Zlatka Dalića, nekadašnji 'vatreni' Vedran Ćorluka.

Nakon Eura je ipak gorak okus, a potom su se neki do tada standardni reprezentativci oprostili od reprezentacije. Odlaskom Marcela Brozovića i Domagoja Vide nastavlja se podmlađivanje 'vatrenih', a utakmice u Ligi nacija najbolji su poligon za uigravanje mladih snaga u momčad.

Trening hrvatske nogometne reprezentacije, 8.10.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'Činjenica je da Euro nije bio na razini kojeg smo očekivali, barem što se rezultata tiče', kaže Vedran Ćorluka te dodaje:

'Ali nismo izgubili kvalitetu, trebamo raditi i dalje, naći pravi sistem koji će nas vratiti na ono gdje smo bili prije Eura. Mislim da smo na dobrom putu, igrači dobro izgledaju, mladi se probijaju, željni su novih pobjeda i to je najvažnije.'

  • +20
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening, 8.10.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

U ovom trenutku je u redovima 'vatrenih' šest igrača s 22 i manje godina. Od ranije je tu Joško Gvardiol, a sada svoju priliku traže i dobivaju Petar i Luka Sučić, Martin Baturina te Igor Matanović.

'Da, mladi kucaju na vrata... I ja sam nekad bio mlad, bio je i Luka... I mi smo kucali na vrata. Normalno je da dolaze nova lica, normalno je i da ih priključujemo. Oni su pokazali da su zasluženo tu, priliku su iskoristili, ali sad se moraju nastaviti dokazivati jer te uvijek netko može istisnuti', kaže Ćorluka i napominje:

'Trend uvijek mora biti kvaliteta, to i izbornik stalno ponavlja. Godine nisu bitne, a ovi mlađi su stvarno na izrazito visokoj razini kvalitete. To će te držati u reprezentaciji, a ne godine...'