VIKEND VATRENIH BY PSK

Vedran Ćorluka otkrio taktiku 'vatrenih' za Škotsku: Imamo slatke brige

09.10.2024 u 07:40

Bionic
Reading

Uoči nastavka Lige nacija i utakmica protiv Škotske (subota, 12. listopada, 18 sati) te Poljske (utorak, 15. listopada, 20.45 sati) gost emisije 'Vikend Vatrenih powered by PSK', koja je prikazana na kanalu MAXSport, gostovao je pomoćnik izbornika Zlatka Dalića, nekadašnji 'vatreni' Vedran Ćorluka

Ozljede i dalje kroje sastav 'vatrenih', no Vedran Ćorluka uoči utakmice protiv Škotske na Maksimiru (subota, 12. listopada, 18 sati) tvrdi da nema razloga za brigu.

Naime, naši su napadači u sjajnoj formi pa izbornik Zlatko Dalić i njegov stručni stožer - barem u tom segmentu momčadi - imaju slatke brige. Kramarić, Budimir, Petković, Matanović..., svaki je opasan na svoj način.

'Da, imamo slatke brige jer baš svi su u dobroj formi! A s obzirom na taj novi sustav kojim smo igrali u prvim utakmicama Lige nacija, mislim da je to idealno za nas', analizirao je Ćorluka u emisiji 'Vikend Vatrenih powered by PSK', koja je prikazana na kanalu MAXSport, te nastavio:

'Možemo bez puno straha mijenjati jer su svi u formi, u svakom trenutku u igru mogu ući svježi igrači, željni dokazivanja. Sretni smo zbog toga i sad samo moramo održati tu njihovu formu iz klubova i ovdje u reprezentaciji, da ih uklopimo da tako sjajno izgledaju u subotu protiv Škotske i u utorak protiv Poljske.'

Trening hrvatske nogometne reprezentacije, 8.10.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Formacija 3-5-2 daje mogućnost igre s dva napadača i konstantan pritisak na protivnika...

'Plan je da ostane kao u prve dvije utakmice, ali nećemo se slijepo držati klasike. Jer imamo četiri napadača u sjajnoj formi, pa u određenom trenutku utakmice možemo zamijeniti oba i uvesti dva svježa, željna igre. To može biti dodatni poticaj za momčad i veliki problem za protivnika. Iz osobnog iskustva znam koliko je obrani teško kad protivnik u 70. ili 80. minuti ubaci dva svježa napadača. A mi to sada imamo', otkriva dio taktike za Škotsku Vedran Ćorluka.

No, Škoti su nam tradicionalno neugodan protivnik iako smo ih u posljednjem susretu na Euru 2021. pobijedili 3:1...

  • +20
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening, 8.10.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'Da, s njima sam imao jedno od prvih iskustava na ovoj poziciji, ali tada sam se još uvijek 'tražio'... Dobro smo odigrali, pobijedili smo 3:1 pa mi je ta utakmica ostala u dobrom sjećanju. Ali pamtim i poraz na Maksimiru, tada sam još igrao, izgubili smo 1:0 (2013. godine u kvalifikacijama za SP!). Igrao sam kod Štimca, u Glasgowu, i tada smo izgubili. Nadam se da ćemo ovaj put izgledati puno bolje i da će završiti kao što je bilo na Euru. Treba biti oprezan, ekipa je to koja je bila na Euru, koja će svojom trkom, željom i voljom biti na visokom nivou. Za njih moramo bit spremni kao i za sve ostale', kaže Ćorluka koji se ne zavarava činjenicom da Škoti baš ne izgledaju dobro - imaju četiri poraza i remi:

'Ne treba se oslanjati na to, svaka utakmica je i nova priča. Za njih je to novi motiv da izađu iz situacije u kojoj se nalaze. A za nas je motiv da nastavimo pozitivan omjer. Želimo uzeti tu priliku, približiti se prvom mjestu u skupini', zaključio je Vedran Ćorluka u emisiji 'Vikend Vatrenih powered by PSK', koja je prikazana na kanalu MAXSport.

Standings provided by Sofascore