ljubimac navijača

Mislav Oršić iskreno o teškoj ozljedi i povratku u reprezentaciju

08.10.2024 u 18:28

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija u Zagrebu se priprema za susrete Lige nacija protiv Škotske (subota, 12. listopada, 18 sati, Maksimir) i Poljske (utorak, 15. listopada, 20.45 sati, Varšava). Svoje dojmove iznio je povratnik u redove 'vatrenih' Mislav Oršić

Mislav Oršić ponovno je među 'vatrenima' nakon duge pauze zbog teške ozljede ligamenata koljena. Utakmicama se Oršić vratio tek u svibnju, a ove sezone je standardan u redovima turskog Trabzonspora te je opet u krugu reprezentativaca na koje računa izbornik Zlatko Dalić.

Posljednji gol za reprezentaciju Oršić je zabio protiv Maroka na SP-u 2022. godine u utakmici za broncu...

'Čini se davno, taj moj zadnji gol... Nadam se da ću se brzo vratiti u tu formu kao što sam tada igrao. Radim naporno svaki dan. Doma čuvam medalju, na sigurnom je', kazao je Oršić koji se nakon nekog vremena opet vratio na Maksimir:

'Uvijek je lijepo vratiti se na Maksimir i u reprezentaciju. Drago mi je što sam tu.'

Kakva je atmosfera u Trabzonsporu?

'Malo nam je turbulentno počelo, nismo najbolje igrali, ispali smo iz Europe. Nismo gubili, ali nismo ni pobjeđivali. Stvorilo se nezadovoljstvo navijača, nadam se da ćemo se uspjeti pripremiti u sljedećem ciklusu i da se vratimo gdje nam je mjesto', optimističan je Oršić koji još uvijek 'hvata' pravu formu:

'Polako se vraćam nakon onog lošijeg starta i manje minuta na početku, igram sve više. Želim tako nastaviti, kada se spremim, doći će golovi i asistencije.'

Je li ozljeda sad napokon iza vas?

'Potpuno sam zdrav. Prošle sezone imao sam problema s petama, sad je sve iza mene', kaže Oršić koji upozorava na čvrste Škote koji na Maksimir stižu u subotu:

'Uvijek su teške utakmice protiv takvih momčadi, dobro se brane i čekaju kontru da nas ugroze, morat ćemo se pripremiti na to. Siguran sam da će izbornik i stožer to analizirati.'

  • +20
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening, 8.10.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Jesmo li favoriti u ove dvije utakmice protiv Škota i Poljaka? Bi li navijači bili zadovoljni s četiri boda?

'Teško je to prognozirati, mi želimo svaku utakmicu pobijediti', odlučan je Oršić.

Nenad Bjelica se vratio u Dinamo, jeste li gledali utakmice?

'Gledao sam protiv Monaca, igrali su super, šteta što nisu pobijedili. Ništa do njihovog gola nije upućivalo da ih mogu ugroziti. Igraju super i na pravom su putu da budu prvaci', zaključio je Mislav Oršić.

Standings provided by Sofascore