rasizam ili?

Dobio 10 utakmica kazne jer je za vrijeme utakmice Korejca nazvao 'Jackie Chan'

08.10.2024 u 17:05

Bionic
Reading

Nogometaš talijanskog Coma Marco Curto je dobio 10 utakmica kazne jer je na prijateljskoj utakmici protiv Wolverhamptona nazvao Korejca Hwanga Hee-chana 'Jackie Chanom'

Nogometaši engleskog Wolverhamptona i talijanskog Coma su ovog ljeta u Marbelli odigrali prijateljsku utakmicu koju je obilježilo skandalozno ponašanje igrača talijanske momčadi, a sve je kulminiralo time da je 25-godišnji defenzivac Marco Curto u jednom trenutku nazvao Korejca Hwanga Hee-chana 'Jackie Chanom'!

Nakon susreta oglasili su se iz Coma i potvrdili priču o nazivanju Hwanga imenom proslavljenog glumca iz Hong Konga, ali su napomenuli kako u tome ne vide nikakav rasizam.

No, netko je ipak prijavio ovaj bizaran slučaj rasizma pa je FIFA danas kaznila Curtu s deset utakmica suspenzije od kojih je polovina uvjetna.

'Marco Curto je proglašen je odgovornim za diskriminatorno ponašanje i kažnjen je suspenzijom na 10 utakmica. Polovina tih susreta je uvjetna kazna u vremenu od dvije godine, a igraču se naređuje i društveno koristan rad te edukacija', objavljeno je iz Fife

Iako su svom igraču pružili podršku, čelnici Coma su ga samo osam dana kasnije poslali na posudbu u Cesenu.