zovu ih 'jing i jang'

Lukaku i Conte ne mogu jedan bez drugog; sjajni napadač stiže u Napoli

19.08.2024 u 14:40

Bionic
Reading

Belgijski napadač Romelu Lukaku (31) blizu je prelaska u Napoli, pregovori s Chelseajem privode se kraju te će se na jugu Italije ponovno sastati s omiljenim trenerom Antonijem Conteom

Novi trener Chelseaja Enzo Maresca ne računa na Romelua Lukakua (31) te 'bluesi' čine sve kako bi ga prodali do kraja prijelaznog roka.

Rasplet je vrlo blizu, barem tako tvrdi stručnjak za transfere Fabrizio Romano koji navodi da je konačni dogovor pitanje dana.

A Lukaku je u karijeri već promijenio sedam klubova. Iz Anderlechta je 2011. otišao u Chelsea za 15 milijuna eura. No, Jose Mourinho odlučuje da mu nije potreban, te ga šalje na dvije posudbe.

Nakon dobrih sezona u West Bromwich Albionu i Evertonu, Lukaku na ljeto 2014. potpisuje za Everton u transferu vrijednom 35 milijuna eura. Samo tri godine kasnije Lukaku iz Evertona za čak 85 milijuna eura odlazi u Manchester United! Na Old Traffordu ipak nije zablistao pa su ga nakon dvije sezone 'crveni vragovi' za 75 milijuna eura prodali Interu.

Na San Siru je Lukaku eksplodirao, pod vodstvom Antonija Contea je za Inter odigrao 132 utakmice, zabio je 78 golova uz 23 asistencije te je osvojio naslov prvaka 2021. godine. To mu je na kraju donijelo i transfer u Chelsea vrijedan čak 113 milijuna eura!

No, u Londonu opet nije pronašao sreću pa je prvo sezonu 2022./'23. proveo na posudbi u Interu, da bi prošlu sezonu proveo u Romi za koju je u 47 utakmica zabio 21 gol i četiri asistencije.

Nakon svega, Romelu Lukaku bi golove sad trebao zabijati za Napoli. Jer ako netko može izvući najbolje iz njega, to je definitivno Antonio Conte. Iz vremena zajedničkog rada u Interu prati ih nadimak 'jing i jang', pa se svi nadaju da će tako i nastaviti. Napoli je spreman otkupiti Lukakuov ugovor, pitanje je dana kad će ovaj transfer i službeno biti potvrđen.