debi u liga prvaka

Madriđani su ga kritizirali, Nijemci ga zovu žuta opasnost, a sada će suditi Dinamu

16.09.2024 u 15:54

Bionic
Reading

Bayern i Dinamo u utorak u 21 sat na Allianz Areni u Münchenu igraju utakmicu prvog kola nove Lige prvaka.

Ove sezone natjecanje ima novu strukturu s jednom skupinom od 36 klubova, u kojoj svaki klub igra osam utakmica – četiri kod kuće i četiri u gostima.

Glavni sudac bit će Španjolac Juan Martínez Munuera, kojem će ovo biti debi u Ligi prvaka. Pomagat će mu Diego Barbero i Miguel Martinez, dok će u VAR sobi biti Ricardo de Burgos i Tomasz Kwiatkowski. Njemački Bild je uoči utakmice objavio članak pod naslovom 'Bayern mora biti oprezan s ovim sucem'

Martínez Munuera, 42-godišnjak, dosad je sudio 202 utakmice u La Ligi, a ima i iskustva s hrvatskim klubovima. Sudio je Hajduku prije devet godina u kvalifikacijama za Europa ligu protiv estonskog Sillamäe Kaleva, kao i Rijeci u susretu protiv Hiberniana u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Obje utakmice završile su rezultatom 1:1.

  • +40
Qarabag - Dinamo (28.8.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Oprezno, Bayern', piše Bild. 'Ovdje postoji velika žuta opasnost', dodaju, navodeći kako je Munuera u ove sezone odradio četiri utakmice – tri u La Ligi i jednu u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu – u kojima je pokazao ukupno 15 žutih kartona, u prosjeku 3.75 po utakmici.

Prošle sezone je sudio 23 utakmice i podijelio točno 100 žutih kartona, dok je u cijeloj karijeri na 380 utakmica pokazao 1742 opomene, ističe Bild.

Njemački medij također podsjeća da je Real Madrid prošle sezone kritizirao Munueru, jer, prema njihovim tvrdnjama, nije uvažio žalbu na rasističke uvrede prema Viniciusu Junioru tijekom utakmice protiv Osasune.