KLJUČAN 'DETALJ'

Magicov poučak koji je Mandžu odveo na svjetski vrh

07.03.2016 u 13:20

Bionic
Reading

Mario Mandžukić je jedan od igrača čija je početna ocjena veća od prosječne. Daleko veća, a svoju igračku filozofiju potvrdio je citatom neponovljivog košarkaškog velikana

Mandžukić i kada ne zabija ne može odigrati loše. Njegove radne navike su preizražene da bi se učinak neumornog Slavonca mjerio kroz 'standardne' golove i asistencije kojima se uobičajeno valoriziraju napadači.

Počeo je kao bek, no zabijao je previše da bi ga se udaljavalo od protivničkog gola i danas je megazvijezda. Što zbog činjenice da je vodeći svjetski napadač u igri glavom, što zbog golova na svim razinama, no prvenstveno zbog ideje vodilje koju je i definirao putem društvenih mreža:

'Ne pitaj što tvoji suigrači mogu učiniti za tebe, već što ti možeš učiniti za njih.'


Potpisao je autora izjave - košarkašku legendu Magica Johnsona. Uz njega su na parketu uvijek svi izgledali bolje i umirovio se s pet naslova. I dalje ima najveći prosjek asistencija u povijesti NBA lige, prvi je igrač okji je startao na svih pet pozicija... Mandžo zna koga citirati. Možda i najvećeg koji je ikada hodao košarkaškim terenima.