LIGA PRVAKA

Manchester City 'nulom' do svog prvog četvrtfinala

15.03.2016 u 22:57

  • +11

Osmina finala Lige prvaka

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Susana Vera

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Citya prvi put u povijesti izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju osmine finala odigrali 0:0 protiv kijevskog Dinama i tako obranili pobjedu 3:1 iz prve utakmice

City i Dinamo su na Etihadu odigrali skromnu utakmicu bez golova, ali i s malo prigoda. Domaćin je najbliže pogotku bio u 61. minuti kada je Jesus Navas uzdrmao vratnicu, dok su gosti najveću priliku imali u sudačkoj nadoknadi, no Joe Hart je obranio Gonzalezov udarac.

Engleski sastav je tijekom susreta više problema imao s ozljedama nego sa suparnikom. City je već u sedmoj minuti ostao bez kapetana Vincenta Kompanyja koji je zbog ozljede morao napustiti teren, a umjestno njega u igru je ušao Eliaquim Mangala. U 24. minuti stradao je i Nicolas Otamendi kojeg je zamjenio Martin Demichelis.

City je do sada tri puta stigao do faze na ispadanje u elitnom natjecanju 'Starog kontinenta' i sva tri puta je ispao. Posljednje dvije sezone od Barcelone u osmini finala (2015, 2014), a od Fenerbahčea davne 1969. u 1. kolu tadašnjeg Kupa prvaka. Ovoga puta je napokon uspio. Manuel Pellegrini je tako s trećim klubom stigao do četvrtfinala. Prije Cityja to mu je uspjelo i na klupi Villarreala i Malage.

Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida odigrao je cijeli susret za Dinamo.

Liga prvaka, Završnica

Manchester City 0 0 Dinamo Kijev

Sastavi

J. Hart O. Shovkovskiy
V. Kompany (7' E. Mangala) V. Antunes
P. Zabaleta A. Dragovic
G. Clichy D. Vida
N. Otamendi (24' M. Demichelis) Y. Khacheridi
Fernando M. Veloso
G. Navas A. Yarmolenko
D. Silva (79' R. Sterling) D. Garmash (64' S. Sydorchuk)
Fernandinho O. Gusev (62' O. Yakovenko)
Y. Touré V. Buyalsky
S. Agüero L. Teodorczyk (45' D. González)

Žuti kartoni

N. Otamendi 18'