ENglezi lansirali senzaciju

Manchester City uoči okršaja s Dinamom pronašao Guardiolinu zamjenu: Novi trener već je stigao u klub

01.10.2019 u 15:00

Bionic
Reading

Čelnici Manchester Cityja doveli su Giovannija van Bronckhorsta koji će zamijeniti aktualnog trenera na kraju iduće sezone

Manchester City dočekuje Dinamo u 2. kolu Lige prvaka, a uoči tog susreta engleski mediji objavili su pomalo senzacionalnu vijest da je engleski velikan već pronašao zamjenu za Pepa Guardiolu. Točnije, njegov nasljednik već je u klubu.

The Mirror tvrdi kako je nizozemski trener Giovanni van Bronckhorst prošli mjesec proveo na Etihadu nakon što su ga čelnici Cityja nagovorili da odustane od planiranog jednogodišnjeg odmora na koji je otišao nakon što je krajem prošle sezone napustio klupu Feyenoorda.

Van Bronckhorst je imao bogatu igračku karijeru u kojoj je igrao za Feyenoord, Waalwijk, Rangers, Arsenal i Barcelonu, a nakon igračke započeo je i trenersku karijeru u kojoj je do sada vodio samo već spomenuti Feyenoord. Iz Cityja su poručili da je 44-godišnji Nizozemac u klub došao kako bi stjecao iskustvo i razvijao se kao trener, ali mediji u Engleskoj tvrde kako je pravi razlog njegovog dolaska nešto drugačiji.

Prema njima, Van Bronckhorst će zamijeniti Pepa Guardiolu kojem ugovor ističe na ljeto 2021. godine, a do tada će nizozemski stručnjak biti na platnoj listi engleskog velikana i upijati znanje kako bi odmah mogao preuzeti ekipu. Osim Van Bronckhorsta koji je izgleda najbliži klupi Cityja, kao mogući Guardiolini nasljednici se spominju i Mikel Arteta koji je prvi pomoćnik aktualnog trenera, bivši kapetan kluba Vincent Kompany, te Patrick Vieira.

Guardiola je do sada sa Cityjem osvojio sedam trofeja od čega su dva uzastopna naslova prvaka Engleske, a izgleda da se bliži i njegov kraj na klupi Građana.