PROMJENE U REPREZENTACIJI

Mandžukić zbog neslaganja s Dalićem otišao iz reprezentacije? Evo kad su počeli problemi

20.08.2024 u 19:36

Bionic
Reading

Hrvatsku nogometnu javnost iznenadila je danas vijest da se Mario Mandžukić povlači iz reprezentacije. Mandžukić je skoro tri godine bio pomoćnik izborniku Zlatku Daliću.

Mandžukić je kao član stručnog stožera sudjelovao u osvajanju brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine te drugog mjesta u Ligi nacija 2023. godine.

U izjavi za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza osim zahvala i ponosa na uspjehe 38-godišnji Mandžukić poručio je kako je 'osjetio da je vrijeme za nove i drugačije izazove'.

Sportske novosti doznaju da su pomoćnici počeli biti nezadovoljni Dalićevim odlukama još prije Europskog prvenstva na kojem je Hrvatska natjecanje završila u grupnoj fazi.

Iz reprezentativnih krugova, pišu Sportske novosti, može se čuti kako je kod nekih članova stožera postojalo određeno nezadovoljstvo zato što izbornik Dalić nije uvažavao njihovo mišljenje toliko kao ranije. Da je to krenulo još uoči Eura, da je neke stvari napravio po svojem, drugačije od sugestija pomoćnika. U rujnu 2023. rekao je da ima 'najbolji stožer na svijetu' i da je 'puno toga prepustio pomoćnicima'. No u akciji za Euro u Njemačkoj određene su se stvari izgleda promijenile...