PRAZNE MREŽE

ManU i Chelsea razočarali, po bod svakome

26.08.2013 u 22:54

Bionic
Reading

U derbiju trećeg kola Premierhipa na Old Traffordu, Manchester United i Chelsea su odigrali 0:0

Bez pogodaka, ali i pravog nogometa, završio je derbi u engleskoj Premierligi tijekom ovog ponedjeljka, u kojem su se sastali veliki rivali Manchester United i Chelsea.

Vjerojatno je ovakvim ishodom zadovoljniji gostujući trener Jose Mourinho koji tako na startu nove sezone ima dvije domaće pobjede i ovaj bod kod možda i najvećeg konkurenta za titulu prvaka. S utakmicom više Chelsea je trenutačno na vrhu ljestvice sa sedam bodova.


Wayne Rooney, nogometaš kojeg se ovog ljeta često spominjalo u kontekstu dolaska u Chelsea, je startao u Moyesovoj momčad od početka. I bio je najkreativniji u domaćem sastavu. U 56. minuti je sjajno u šansu izbacio Welbecka, ali je ovaj katastrofalno pucao. Dvadeset minuta kasnije je sam Rooney zaprijetio s dvadesetak metara, ali je Čech obranio.

Na ogledu je bilo vrlo malo pravih šansi. Čak je Chelsea imao više udaraca u okvir vratiju (4-3) makar je kompletno gledano domaćin ostavio nešto bolji dojam.

No, Robin van Persie je bio potpuno nevidljiv, na drugoj strani se gotovo nitko nije posebno istaknuo, pa je ogled bez pogodaka i jedini realan ishod derbija koji je obećavao mnogo više.