obračun bez milosti

Mario Carević je svojim igračima poslao jasnu poruku: Ovo je utakmica baš za mangupe

01.06.2024 u 09:07

Bionic
Reading

Šibenik i Zrinski Osječko u nedjelju (17.30 sati, MAXSport, MAXtv) u izravnom dvoboju, u derbiju posljednjeg 33. kola SuperSport Prve nogometne lige odlučuju o putniku u najviši rang. Susret je najavio trener Šibenika Mario Carević

Zrinski Osječko je u prednosti, ima 81 bod te u posljednjem, 33. kolu SuperSport Prve nogometne lige na svom Gradskom vrtu u Osijeku (nedjelja, 2. lipnja, 17.30 sati, MAXSport, MAXtv) u derbiju dočekuje drugi Šibenik koji je na 79 bodova. Domaćinima je dovoljan i remi za plasman u SuperSport HNL, dok Šibenik mora ići na pobjedu.

'Naravno da bi bilo bolje da nam odgovara i neriješeno, no volimo se nadigravati, težimo golu više. Pripremamo se od prve minute da idemo na pobjedu, neće biti lako jer stvarno respektiramo Zrinski. Nije slučajno prvi, fizički je dominantan i mentalno jak, ali smatram da je kvaliteta na našoj strani', kaže u najavi derbija trener Šibenika Mario Carević.

Odluka o novom prvoligašu pada u posljednjem kolu, u velikom derbiju...

'Čekali smo dugo tu utakmicu i nadali se kako će ona odlučivati o prvaku. Velika je stvar da odlučujemo sami o sebi. Ako si pravi sportaš onda je privilegija igrati takve utakmice. U neku ruku čak mi je i drago što nam igra samo pobjeda. Mi smo ipak momčad koja gaji napadački nogomet i ne zna čuvati rezultat. Veseli me što će u Osijek i veliki broj navijača i simpatizera Šibenika. To će nam biti dodatni motiv i vjetar u leđa. Rekao bih da je ovo utakmica baš za mangupe. Da, utakmicu će početi 11 mangupa i još devet mangupa će čekati priliku na klupi. Vjerujem da su moji igrači ti i da ćemo na koncu ostvariti pobjedu', rekao je Carević koji otkriva i kakav je plan spremio:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Moramo nametnuti svoj stil igre, biti agresivni i onda neće biti problema. Imamo iskusne igrače i od takvih očekujem da preuzmu više odgovornosti. Karakterno smo jaki, mentalno spremni. Moramo kontrolirati emocije u svakom trenutku i ne smijemo izgorjeti od želje.Trebamo imati vruće srce i hladnu glavu.'

Glavni sudac utakmice bit će Fran Jović. HNS je iznimno za ovu utakmicu uveo VAR (Mario Zebec). Bit će to njegova premijera u drugoligaškom nogometu.

'Nismo još igrali niti jednu utakmicu s VAR tehnologijom. Jasno da to zahtijeva drugačiju pripremu. Moramo pripremiti igrače da se paze nekih situacija u kaznenom prostoru!', zaključio je trener Šibenika Mario Carević.

  • +13
Šibenik - Vukovar, Prva HNL, 19.5.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Standings provided by Sofascore