novi Šubićevac

Pogledajte kako će izgledati novi stadion u Šibeniku vrijedan čak 50 milijuna eura

28.05.2024 u 12:54

Bionic
Reading

U Šibeniku je predstavljen projekt novog stadiona HNK Šibenik koji će se graditi na lokaciji sadašnjeg Šubićevca. Vlasnik kluba Željko Karajica, arhitektica i projektantica Angela Vlaić, gradonačelnik Željko Burić i saborski zastupnik Hrvoje Zekanović predstavili su ovaj projekt vrijedan 50 milijuna eura

Predsjednik kluba Željko Karajica je objasnio kako je s projektom izgradnje novog stadiona počeo nekoliko mjeseci poslije preuzimanja kluba.

'Znam kad smo krenuli prije godinu dana da je bilo dosta priče što ćemo i kako ćemo. Ponosan sam što danas najavljujemo idući korak. Tada nije bilo jasno hoćemo li se vratiti u prvu ligu, ali ovo su dugoročni projekti, oni koji će imati jačinu u budućnosti. Naš novi stadion bi imao 8000 mjesta, bio bi na europskoj razini i vrh nogometa u Hrvatskoj. Služio bi definitivno za europska natjecanja', rekao je Karajica.

Arhitektica i projektantica Angela Vlaić je pojasnila...

'Sve kategorizacije UEFA-e i sve što smo ispoštovali omogućuje nam da sudjelujemo organiziramo sve osim finala, za što imamo posebne regulacije. Obukli smo ga u membranu koja će omogućiti da prostor dugo traje i lako se održava. U konačnici, da izgled ne bude težak za okolinu i za onog pješaka koji se tuda kreće i šeta, kao i da se onaj na stadionu dobro osjeća danju, noću, kada svijetli ili ne svijetli, rekla je Vlaić, a gradonačelnik Burić je dodao:

'Sve što ovdje vidite može ići u realizaciju. Ne postoji potencijalan problem, za razliku od mnogih koji govore o toj temi. HNK Šibenik i Grad Šibenik, uz pomoć zastupnika kao što je Hrvoje Zekanović, kreću u zatvaranje financijske konstrukcije za izgradnju stadiona', istaknuo je Burić koji je dodao kako bi cijeli projekt koštao oko 50 milijuna eura, a u sklopu izgradnje stadiona grad bi dobio i novu sportsku dvoranu:

'Na trenutak smo odlutali u mislima i tražili novu lokaciju, međutim Šubija, kako je nazivaju Funcuti, je tradicija. Ostajemo na Šubićevcu, to je naš identitet i to poštujemo. Nije to priča samo stadiona, već i kulturne destinacije u Šibeniku i onda će se događati već ove godine. Dobit ćemo i koncertnu markicu, ovo će biti lokacija za zabavu mladih ljudi i njihovo povezivanje sa sportom, gradom i identitetom.'