kvaliteta je važna

Carlo Ancelotti je uoči finala Lige prvaka rekao svu istinu o Luki Modriću

28.05.2024 u 12:16

Bionic
Reading

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti je uoči subotnjeg finala Lige prvaka protiv dortmundske Borussije dao intervju za internetsku stranicu Uefe

'Glavni adut ove momčadi Reala je kohezija, kao i jak fokus i timski rad. Bez obzira na neke rane poteškoće, bila je ovo odlična sezona i profesionalnost cijele grupe nas je držala skupa, kaže Carlo Ancelotti koji je četiri puta osvajao Ligu prvaka kao trener.

U toj je kategoriji Ancelotti najtrofejniji trener u povijesti, dva je puta Ligu prvaka osvajao s Milanom te još dva puta s Realom, a još je i kao igrač dva puta osvajao najprestižnije europsko natjecanje s Milanom.

'Nije ni čudo što Milan i Real Madrid imaju najviše Ligi prvaka, to su klubovi koji najviše drže do ovog natjecanja i stalo im je zaista do pobjeda i osvajanja velikih trofeja', kaže talijanski strateg i koji se osvrnuo i na nezahvalan trenerski posao:

'Vrlo je važno mijenjati se i adaptirati igri, jer da predložim ono što je bilo prije 20 godina, svi me bi me uzimali za budalu, to je tako...'

Osvrnuo se Ancelotti i na protivnika u finalu, dortmundsku Borussiju.

'Zaslužuju biti u finalu jer su u prethodnim kolima pružili sjajne igre, porazivši vrlo jake momčadi poput Atletico Madrida i PSG-a. Vrlo su čvrsta i složna momčad s odličnim igračima. Njihova obrana protiv PSG-a me ugodno iznenadila', kaže trener Reala.

  • +7
Real proslavio naslov prvaka pred tisućama navijača u Madridu Izvor: EPA / Autor: MARISCAL

A Liga prvaka je za sve posebno natjecanje...

'Doživio sam najviše emocija igrajući ovo natjecanje, a strast me gura naprijed', tvrdi 64-godišnji Ancelotti koji nije mogao ne spomenuti kapetana 'vatrenih' Luku Modrića.

'Luka Modrić i Toni Kroos su i dalje ključni igrači ove momčadi iako se možda ne moramo više toliko oslanjati na njih kao prije. Kod njih je sada bitnija kvaliteta minuta nego kvantiteta, ali obojica su imala odličnu sezonu', zaključio je trener Real Madrida Carlo Ancelotti.

  • +13
Real Madrid - Bayern, polufinale Lige prvaka (8.5.2024.) Izvor: EPA / Autor: J.J. Guillen