stiže talijan

Ovo je trener koji će u Osijeku zamijeniti Zorana Zekića; sjajan je u radu s mladima

27.05.2024 u 15:12

Bionic
Reading

Vrlo je vjerojatno da će Federico Coppitelli (39) biti novi trener nogometaša Osijeka. Mladi talijanski stručnjak do sada se dokazao u radu s mlađim kategorijama, a sad je blizu preuzimanja hrvatskog prvoligaša

Iza Osijeka je turbulentna sezona, a sve je prošlog tjedna šokirala objava da su čelnici kluba i prije službenog kraja sezone odlučili dati otkaz Zoranu Zekiću. Uspio je Zekić 'spasiti' Osijek, vratio se te uz puno problema osigurao četvrto mjesto na ljestvici i kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Afirmirao je Zekić i neke mlade igrače te se očekivalo da će u tom smjeru nastaviti i sljedeće sezone, ali novi sportski direktor Jose Boto imao je druge planove. Tako je Zekić sad već bivši, a Osijek čeka novog trenera.

Talijanski stručnjak za transfere Gianluca Di Marzio sad najavljuje kako bi momčad Osijeka trebao preuzeti mladi trener Federico Coppitelli (39).

'Coppitelli bi uskoro Italiju mogao zamijeniti Hrvatskom. Želi ga Osijek, koji je sezonu u hrvatskom prvenstvu završio na četvrtom mjestu. Trener Lecceove Primavere (U-19 selekcija) je s tom momčadi prošle sezone osvojio juniorsko prvenstvo Italije, poznat je po proaktivnoj igri i lansiranju talenata. Vrhunac karijere mu je naslov prošle sezone. Sada je privukao veliku pažnju kluba iz Hrvatske', navodi Di Marzi i otkriva:

'Po njega je krenuo Jose Boto, sportski direktor Osijeka, koji je na toj funkciji u Osijeku surađivao s Paulom Fonsecom i Roberto De Zerbijem. Osijek u Coppitelliju vidi prototip trenera budućnosti. Mladog, obrazovanog i koji radi s mladim stožerom. Počeo je u Frosinoneu, nastavio u Torinu, pa Romi i sada Lecceu. Sa zadnjim klubom je osvojio naslov prvaka te je proglašen najboljim trenerom Primavere.'

Di Marzio za Coppitellija ima samo riječi hvale.

'Naslov koji je osvojio s Lecceom mu je već peti trofej s mlađim kategorijama u karijeri. Coppitelli je istinski majstor razvijanja mladih talenata. Među igračima koji su posljednjih sezona stasali pod njim ističu se Patrick Dorgu, koji je sada u prvoj momčadi Leccea. U mladoj momčadi Rome vodio je Gianlucu Scamaccu, zvijezdu Atalante, i Lucu Pellegrinija, koji sada igra za Lazio. A Osijek je klub sa sjajnom infrastrukturom i uvijek je posvećivao veliku pažnju svojoj omladinskoj školi kao izvoru talenata i prihoda, ali i važnom dijelu klupske tradicije. Jasno je dakle zašto takav klub želi upravo Coppitellija', zaključio je Di Marzio.

Hoće li Coppitelli stvarno doći na Opus Arenu? Iz kluba za sada nema konkretnih odgovora, potraga za novim trenerom je u tijeku, a Coppitelli je jedan od glavnih kandidata te su navodno pregovori već započeli...

sve osim nogometa

Učitavanje...