zvučno pojačanje

Marko Pjaca se nakon osam godina vratio u Dinamo; evo koliko su ga 'modri' platili

03.07.2024 u 19:19

Bionic
Reading

Marko Pjaca (29) ponovno je Dinamov igrač nakon što je u četvrtak napokon potpisao višegodišnji ugovor s 'modrima'

Marko Pjaca se na Maksimir vraća s navršenih 29 godina, s ponovno izborenim statusom hrvatskog reprezentativca i definitivno će osnažiti Dinamov ofenzivni arsenal.

Kao rođeni Zagrepčanin prve je nogometne korake načinio podno maksimirskih svodova gdje je došao još kao devetogodišnji dječak da bi pet godina kasnije, s navršenih 14, krenuo okolnim zagrebačkim četvrtima, prvo u niželigašu ZET-u, a potom u Lokomotivi gdje je prošao kadetski i juniorski staž i uskočio u seniorski nogomet. Blistave izvedbe u dvjema punim sezonama među lokosima vratile su ga u Maksimir na velika vrata, podsjećaju iz Dinama.

U ljeto 2016. godine Pjaca je iz Dinama otišao u Juventus uz odštetu od čak 29.4 milijuna eura te je tako postao najskuplji igrač u povijesti kluba i HNL-a!

U ovih osam godina karijera mu je bila isprepletena dojmljivim rezultatima, ponajprije osvajanjem srebra s 'vatrenima' na Svjetskom prvenstvu, ali i poteškoćama s ozljedama koje su ga prikočile baš kad je bio u punom zamahu.

Teška ozljeda ligamenata u prijateljskoj utakmici na lošem terenu u gostima protiv Estonije u ožujku 2017. odvojila ga je od nogometa punih osam mjeseci. Sličnu je ozljedu pretrpio i u ožujku 2019. dok je bio na posudbi u Fiorentini, ali ovaj put na drugoj nozi...

Marko Pjaca NK Dinamo Izvor: Licencirane fotografije / Autor: NK Dinamo / YouTube

Vratio se nakon gotovo devet mjeseci. Igrao je na posudbama za Schalke, Fiorentinu, Anderlecht, Genou, Torino i Empoli sve dok u rujnu prošle godine nije potpisao za Rijeku.

U svom je prethodnom mandatu u prvoj momčadi 'modrih' odigrao 92 službene utakmice i postigao 28 golova.

U Dinamo se sad vratio u transferu 'teškom' milijun i pol eura, 750.000 je odšteta Rijeci, a ostatak će se isplatiti igraču.