SJAJNE VIJESTI

Mate Pavić i Nikola Mektić ponovno zajedno napadaju olimpijski tron

04.07.2024 u 13:58

Bionic
Reading

Hrvatska olimpijska delegacija za Olimpijske igre u Parizu bogatija je za četiri teniske uzdanice, odnosno tri nove olimpijske norme, objavio je u četvrtak Hrvatski olimpijski odbor (HOO)

Naime, potvrđeno je da će na olimpijskom turniru na terenima kultnog Roland Garrosa Hrvatsku predstavljati Donna Vekić i Petra Martić u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji te Nikola Mektić i Mate Pavić u konkurenciji muških parova.

Olimpijski pobjednici iz Tokija (iz legendarnog hrvatskog finala muških parova protiv Marina Čilića i Ivana Dodiga) odlučili su ponovno udružiti snage i umijeće te krenuti u obranu olimpijskog zlata, iako godinu dana nisu nastupali skupa. Pavić i Mektić posljednji su zajednički meč odigrali na wimbledonskom Grand Slamu u srpnju 2023. godine.

Donna Vekić po drugi put će nastupiti na Olimpijskim igrama. U Tokiju je stigla do osmine finala singla, nakon što je u 1. kolu svladala Francuskinju Caroline Garciju sa 6-2, 6-7 (2), 6-3, a potom i  tadašnju treću tenisačicu svijeta, Bjeloruskinju Arinu Sabalenku, sa 6-4, 3-6, 7-6 (3). U dvoboju za prolazak u četvrtfinale bolja od nje bila je Kazahstanka Jelena Ribakina sa 7-6 (3), 6-4.

Iskusna Petra Martić imat će u Parizu olimpijski debi, iako je bila konkurentna i za odlazak na Igre u Tokiju prije tri godine.

S četiri teniske uzdanice broj hrvatskih sportaša i sportašica za OI u Parizu zaustavio se na 69, ali popis putnika još nije zaključen.