je li to konačna odluka?

Matjaž Kek napokon progovorio o glasinama da preuzima Hajduk, a potom je poslao i posebnu poruku navijačima 'bilih'

02.11.2021 u 14:48

Bionic
Reading

Čelnici Hajduka u potrazi su za novim trenerom, a među najzvučnijim imenima ponovno je 'isplivalo' ono Matjaža Keka. Aktualni je slovenski izbornik i bivši trener Rijeke 'tiha patnja' svih na Poljudu, žele ga na klupi 'bilih' još od 2019. godine, a sada se ponovno aktualizirala mogućnost njegovog dolaska. Evo što on sam kaže o tome...

Matjaž Kek (60) ukazao se pred novinarima kako bi objavio popis igrača na koje računa u posljednje dvije utakmice kvalifikacija za plasman na SP 2022. godine. Podsjetimo, Slovenija više nema šansi za plasman u Katar, no 'fantje' moraju odigrati utakmice protiv Slovačke i Cipra.

Sve je puno više zanimala vijest da je Matjaž Kek jedan od najvećih kandidata za novog trenera Hajduka, popis slovenskih reprezentativaca pao je u drugi plan. Baš je zato odmah reagirao i sam slovenski izbornik...

'Mislio sam da ćemo o tome malo raspravljati na kraju presice, a ne na početku. Kako god, uvijek su prisutne medijske špekulacije. Više puta sam govorio da mene to previše ne dira, to je dio mog života, mog poziva. Moj karakter ne bi mi dozvoljavao da miješam kruške i jabuke', rekao je Matjaž Kek i pojasnio:

'Sad mi je sva koncentracija na popisu reprezentacije, na igračima, na razgovorima s ljudima u Savezu i iduće dvije utakmice. Sve ostalo bilo bi nekorektno...'

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +18
Slaven Belupo - Hajduk (14. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

OK, dojam je kao da Kek nije do kraja odbacio ideju dolaska na Poljud. Ugovor mu završava s krajem ovih kvalifikacija, ali u isto vrijeme tvrdi da ima načelni dogovor sa Savezom da nastavi voditi reprezentaciju i u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. godine, bez obzira na to što se nije plasirao u Katar.

'Imam važeći ugovor koji istječe krajem ovog ciklusa, a pregovori sa Slovenskim nogometnim savezom su zaključeni', potvrdio je Kek i nastavio:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel, Arenasport

'Ne dopuštam nikakve špekulacije oko toga da se odlučujem za jedno ili drugo. Kako bi to izgledalo da ja kao slovenski izbornik, bez obzira na to što nismo uspjeli u ovim kvalifikacijama, ulazim u neke medijske ili bilo kakva druga nagađanja. Sad razmišljam samo o ovom popisu i pripremi za iduće dvije utakmice i gledam prema idućem ciklusu. Sve ostalo sad me ne zanima. Mislim da sam bio dovoljno jasan', zaključio je Kek.

Netko ga je 'podsjetio' kako je baš on favorit navijača Hajduka koji bi ga najradije vidjeli na klupi 'bilih'. Imao je Matjaž Kek poruku i za njih...

'Doći će bolja vremena za Hajduk, siguran sam u to. Pa i nama u Sloveniji...', završio je Matjaž Kek.