KRIZA

Max zapanjen stanjem u Red Bullu; svjetski prvak brutalno iskren o problemima s bolidom

21.09.2024 u 12:28

Bionic
Reading

Verstappenova prednost u ukupnom poretku u odnosu na Landa Norrisa polako se topi, a Nizozemac je otvoreno rekao kako ne očekuje puno pozitivnih pomaka na nadolazećoj VN Singapura

Red Bull je već neko vrijeme u krizi, a čini se da se ništa bitno neće promijeniti ni ovog vikenda, na VN Singapura. Riječ je o uličnoj stazi s puno grba i 'hupsera', stazi na kojoj je i lanjski dominantni RB19 imao puno problema.

'Ništa ne radi kako treba'

Max Verstappen završio je drugi, reprezentativniji trening na dalekom 15. mjestu, više od 1,2 sekunde iza najbržeg, svog rivala u borbi za naslov, Landa Norrisa. Red Bullov savjetnik Helmut Marko rekao je nakon treninga da na bolidu 'ništa ne radi', a Verstappen je ušao u detalje:

'Nismo imali dovoljno gripa, sklizao sam se po stazi više nego što je uobičajeno. Imali smo puno problema, drugi trening zbilja nije prošao dobro za nas. Čak i nisu pasice i kvrge bili toliki problemi, jednostavno nismo mogli zagrijati gume', rekao je.

Još samo sedam utrka do kraja sezone

'Morat ćemo analizirati podatke i optimizirati bolid, moramo se popraviti za kvalifikacije', dodao je.

Nakon Singapura, slijedi nam još samo šest utrka. Maxova prednost u odnosu na Landa Norrisa u ukupnom poretku trenutno je 59 bodova, ali mogla bi se još malo otopiti nakon utrke u nedjelju.