'PAPAJA PRAVILA'

McLarenova zvijezda jasna oko kritika: 'Ne želim ništa moliti'

03.09.2024 u 07:00

Bionic
Reading

Oscar Piastri završio je VN Italije ispred svog momčadskog kolege, Landa Norrisa, kojeg su pitali je li očekivao od McLarena da iskoristi momčadske naredbe

Charles Leclerc pobjednio je na Velikoj nagradi Italije, utrci Svjetskog prvenstva Formule 1 koja se vozila u Monzi u nedjelju. Međutim, utrku je još jednom obilježio odnos između dva vozača McLarena, Oscara Piastrija i Landa Norrisa.

McLaren je trenutno uvjerljivo najbrži bolid, ali Max Verstappen i dalje vodi u ukupnom poretku vozača za Svjetsko prvenstvo. Norris mu je trenutno najbliži izazivač, ali Piastri je u prvom krugu pretekao svog momčadskog kolegu i do kraja utrke ostao ispred njega.

Mnogi su očekivali da će McLaren koristiti momčadske naredbe i reći Piastriju da pusti Norrisa ispred, ali to se nije dogodilo. I jedan i drugi vozač preko radija su dobili uputu da se mogu utrkivati, ali prema 'papaja pravilima'.

'To znači samo da se ne smijemo sudariti', rekao je Norris nakon utrke na pitanje što to zapravo znači. 'Nije bilo kontakta, tako da je Oscar napravio dobar posao', dodao je.

'Nitko ne želi vidjeti momčadske naredbe'

'Volio bih da me je momčad pustila na drugu poziciju, ali to nije do mene. Zeznuto je, nitko ne želi vidjeti momčadske naredbe, nitko ne želi da se stvari tako dogode. Ne utrkujem se da bih molio da me puste ispred. Ne ponestaje nam vremena da dođemo do titule, i dalje vjerujem da možemo osvojiti oba prvenstva.'

'I dalje radimo kao momčad i pomažemo jedan drugome. Trenutno smo najbolja momčad na gridu i jako smo zadovoljni s tim', dodao je.