WINGS FOR LIFE WORLD RUN

Medveščakovci će obojiti Zadar u plavo: To su sportaši velikoga srca!

30.04.2015 u 11:01

Bionic
Reading

U nedjelju 3. svibnja će tisuće trkača na 35 svjetskih lokacija na šest kontinenata točno u 13 sati po našem vremenu započeti humanitarnu utrku Wings for Life World Run.

Kao što je već nadaleko poznato, cilj utrke je podizanje svijesti o ozljedama leđne moždine te prikupiti novac za istraživanja liječenja ozljeda leđne moždine koja će jednog dana promijeniti ljudske živote. Hrvatska će ponovno biti dio ovog globalnog spektakla s utrkom koja će i ovaj put startati u Zadru.

Dio ovog velikog globalnog humanitarnog projekta bit će i KHL MEDVEŠČAK Zagreb koji u ovoj utrci sudjeluje uz pomoć svojih vjernih navijača koji su se u velikom broju na utrku prijavili kao TEAM MEDVEŠČAK.

Od čak 2836 momčadi koje su okupljene za ovu utrku, TEAM MEDVEŠČAK se po broju trkača nalazi u samom vrhu, na visokom 23. mjestu!

Dio TEAMA MEDVEŠČAK je i jedan od organizatora zadarske utrke, Jurica Barać, koji svoje članstvo u TEAM MEDVEŠČAKU ovako objašnjava:

'TEAMU MEDVEŠČAK sam se pridružio iz razloga što je jedan od prvih klubova koji je podržao ovu inicijativu globalno i time pokazao da su sportaši velikoga srca. KHL Medveščak uz odlične sportske rezultate niže i velik broj dobrih djela za društvo općenito, što ga čini posebnim i to cijenimo. U životu postoje mali i veliki ciljevi, mislim da je ovo jedan od ciljeva koji nadilazi i ljudsku moć, a da bismo došli do njega potrebna je snaga pozitivnih ljudi kao što su zagrebački Medvjedi i njegovi navijači. Osobno se veselim utrci, trkačima, vašim sudionicima i svima koji su podržali projekt – HVALA VAM!'

U Zadru će 'za one koji to ne mogu' trčati gotovo 80 trkača TEAMA MEDVEŠČAK, a neki sudionici ne mogu dočekati da navuku TEAM MEDVEŠČAK majicu, da potrče predivnim Zadrom i oboje ga u plavo. Naime, svaki član Medveščakovog tima dobio je posebno dizajniranu Team Medveščak majicu u kojoj će trčati utrku u nedjelju.

'Dosad nikad nisam sudjelovala na ovakvoj utrci i jako se radujem ovom fantastičnom doživljaju. Posebno me raduje činjenica da ću sa svojim susjedima trčati rame uz rame u TEAMU MEDVEŠČAK'. prokomentirala je entuzijastično navijačica Medveščaka i trkačica TEAMA MEDVEŠČAK Ajla Huremović.

Uz Ajlu će u timu trčati i neki navijači Medveščaka koji iza sebe imaju trkačkog iskustva. Jure Krapić je jedan od njih:

'Rekreativni sam trkač i s trčanjem sam se zarazio pred malo više od pola godine. Trčao sam redovito na regionalnim zimskim ligama, a nedavno sam završio i svoj prvi polumaraton. Očekujem da ću ispuniti svoj cilj od 15 km i ako bude sreće još ga malo pomaknuti. No prije svega, uz zacrtani cilj, očekujem i dobru zabavu', podijelio je s nama te dodao:

'Veliki sam ljubitelj hokeja i Medveščaka i često iz Rijeke potegnem na utakmice i nije mi dugo trebalo da odlučim da želim biti dio Teama Medveščak.'