NEUVJERLJIVO

Mercedes sramotnu odluku brani klasičnim 'muljanjem'

26.03.2013 u 09:26

Bionic
Reading

Ross Brawn pokušava javnost uvjeriti kako je zabrana napada Nice Rosberga na Lewisa Hamiltona odluka dogovorena prije utrke i ne znači favoriziranje Britanca.

Britansko-njemačka ekipa svoju je utrku u Maleziji, najbolju nakon dugo vremena uspjela uprljati timskim odrebama u samoj završnici. Puno brži Nico Rosberg nije smio proći pokraj Lewisa Hamiltona koji je istrošio svoje gume i bio na rubu s gorivom. Zabranjen je napad koji bi Nijemca doveo na treće mjesto i u eventualni napad na vodeći dvojac iz Red Bulla, što ga je jako razljutilo. No, iz momčadi nam poručuju da je takav scenario bio dogovoren prije početka utrke.

'Ta odluka vrijedi u oba smjera i to vozači znaju. To je nešto što smo dogovorili prije utrke, ali naravno da je Rosberg kompetitivan i da je zbog toga frustriran, no takva odluka vrijedi i u obrnutom slučaju,' izjavio je Ross Brawn za Sky Sports, čovjek čije su riječi izgubile kredibilitet 2010. godine kada je hladno tjednima tvrdio da je dolazak Schumachera u ekipu glupost i izmišljotina, da bi ga zatim svijetu predstavio kao svog vozača.

'Tražili smo od Lewisa i Nice da zadrže pozicije i oni su to poštivali. Za Nicu je to bilo teško i znam da je razočaran, no imamo bolid s kojim se možemo boriti na samom vrhu i bit će još prilika ove sezone za dobre rezultate,' dodao je šef Mercedesa pa zaključio:

'Tempo u utrci je bio brži nego što smo očekivali, bili smo tanki s gorivom i morali smo se pobrinuti da ne pretjeramo jer kad je prilika jednom izgubljena, više se time ništa nije moglo dobiti.'