iznenadio je sve

Messi je šokirao otkrićem najtežeg protivnika u karijeri: To je bila prava borba...

10.09.2024 u 06:04

Bionic
Reading

Lionel Messi iznenadio je mnoge kada je otkrio tko mu je bio najteži protivnik s kojim se suočio u svojoj karijeri.

Osmerostruki osvajač Zlatne lopte suprotstavio se najboljima od najboljih u svojoj blistavoj karijeri, zbog čega su igrači svjetske klase često izgledali vrlo prosječno.

No, jedan poseban duel iz rujna 2017. godine ostao mu je u sjećanju do danas. Barcelona je tada igrala protiv Girone, katalonskog susjeda, i pobijedila 3-0. Messi je uoči tog susreta postigao 11 golova u pet utakmica, no unatoč tome nije uspio zabiti na Estadi Montilivi.

Razlog za to bila je sjajna obrana Pabla Maffea, koji je tog dana briljirao u 'markiranju' Messija. Maffeo je tada bio na posudbi u Gironi iz Manchester Cityja, a Messi je priznao da je bio impresioniran braničevim učinkom.

'Presing igrača mi inače ne smeta – znaš da će biti teških utakmica i ponekad je čudno kad te netko stalno prati', rekao je Messi za DAZN, prenosi FourFourTwo.

'Zapravo, to mi se nije često događalo. Ne smeta mi, ali osjećaj je pomalo neobičan. Pablo Maffeo iz Girone bio je najintenzivniji 'flaster'. To je bila prava borba. Nikad nisam bio od onih koji se žale. Fizički kontakt i udarci su sastavni dio igre.'

Maffeo je kasnije potvrdio da su on i Messi razmijenili nekoliko riječi tijekom utakmice, opisavši Messija kao 'dobru osobu'.

Nakon razdoblja u Stuttgartu, Maffeo se vratio u La Ligu, gdje danas igra za Mallorcu. Zanimljivo, u studenom 2023., Maffeo je imao priliku trenirati s Messijem kada ga je izbornik Argentine Lionel Scaloni pozvao u nacionalnu momčad.