ISKRENA HEROINA

Mikica na rubu suza: Jednom možda progovorim o teškim godinama

23.01.2017 u 12:50

Bionic
Reading

Mirjana Lučić-Baroni (34) nakon plasmana u četvrtfinale Australian Opena otvorila je dušu i progovorila o problemima s kojima se susretala tijekom karijere

Još 1998. Mirjana Lučić osvojila je Australian Open. Imala je tada 15 godina i u paru s Martinom Hingis pokorila sve u konkurenciji tenisačica. Godinu dana kasnije, Mikica je igrala polufinaleWimbledona, no tada je Steffi Graf ipak bila prejaka.

I onda je Mirjana Lučić nestala s teniske scene. Zbog obiteljskog nasilja, bila je prisiljena prekinuti karijeru, s majkom i sestrama je otišla u SAD te nakon nekog vremena krenula ispočetka. No predugo se vraćala u sam vrh svjetskog tenisa, probijala se od samog dna, igrala turnire najnižih nivoa.

Mirjana Lučić Autor: Youtube

'Jedan od mojih snova dok sam igrala na challengerima bio je da se za nekoliko godina opet nađem u drugom tjednu grand slama. To sam rekla samo sebi, ali ne s nekim velikim samopouzdanjem', priznala je Mirjana Lučić-Baroni nakon što se plasirala u četvrtfinale Australian Opena i dodala: 'Nevjerojatan je osjećaj! Trebalo je puno raditi i puno toga žrtvovati da dođem do ovoga. Nadam se da me nitko neće uštipnuti i baš sada probuditi!'

Otkrila je Mikica i kako se napunila samopouzdanjem.

Mirjana Lučić 2 Autor: Youtube

'Ja sam tvrd orah, radit ću bez pauze i što god treba da bih došla do onog što želim. Zadovoljstvo koje sad osjećam je neopisivo. Imam samopouzdanja kao nikad prije', kaže naša tenisačica i dodaje:

'Ljudi misle da znaju o mojoj prošlosti, ali ne znaju. Jednog dana ću možda pričati o tome, no sad nije taj dan. Imala sam težak period u životu, ali sad je sve u redu. Blagoslovljena sam prekrasnom obitelji koju imam.'

Meč osmine finala Mirjana je odigrala ozlijeđena, ima problema s lijevom nogom, sva je u zavojima...

'Nema šanse da odustanem. Svaki dan kad zaigram skupim neku sitnu ozljedu, ali nema šanse da odustanem. Imat ću nekoliko novih zavoja za sljedeći meč, ali nastavit ću igrati', kaže samouvjerena Mirjana i zaključuje:

'Moj savjet je da maknite od sebe svakog tko vam govori da nešto ne možete uraditi. Samo krenite i radite to sa srcem. Jednog dana će vam se sve to vratiti. Sad više uživam u uspjehu nego u mlađim danima. Zabavljam se na terenu, mirna sam i fokusirana.'

Napomenimo kako Mirjana Lučić-Baroni jedina od tenisačica koje su se plasirale u samu završnicu Australian Opena nema sponzora za opremu. Njoj to ne smeta.

'Istina, nema ugovor s nekom tvrtkom. Jednostavno nosim što mi padne pod ruku, ono u čemu se najbolje osjećam', završila je hrvatska tenisačica.