LOŠ DAN

Mlade nade poražene na Copa Americi od Brazila; kiks i reprezentacije U-19

11.11.2017 u 17:53

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija do 15 godina poražena je u 3. kolu prvenstva Južne Amerike u argentinskome gradu Mendozi od Brazila s 0-2.

Nakon Perua (0-3) i Venezuele (1-2) mlada hrvatska vrsta je upisala i treći poraz na ovom natjecanju, na kojem su dobili pozivnicu organizatora, a na kojem više nemaju šansi za prolaz.

 Izabranici Mladena Ivančića nisu uspjeli protiv favoriziranog Brazila doći do prvih bodova na južnoameričkoj kontinentalnoj smotri, no sraz s godinu dana starijim Brazilcima bit će im vrlo vrijedno iskustvo.

Hrvatska U-15 vrsta držala je 0-0 sve do sudačke nadoknade prvog dijela, kada je Peglow doveo Brazilce u vodstvo, a konačnih 2-0 postavio je Kaio Jorge u 68. minuti.

Isti je igrač imao priliku i s bijele točke u 78. minuti, no hrvatski vratar Zadro obranio je njegov pokušaj.  

U preostalim susretima trećeg kola Skupine B Ekvador je pobijedio Boliviju 3-2, dok su Peru i Venezuela odigrali utakmicu bez pogodaka (0-0).

Brazil je prvi sa sve tri pobjede, a u četvrtom kolu Hrvatska igra protiv Bolivije, dok će nastup završiti protiv Ekvadora dva dana kasnije. 

Južnoameričko prvenstvo U-15, Skupina B: 1. Brazil 9, 2. Peru 7, 3. Venezuela 5, 4. Ekvador 4, 5. Hrvatska 0, 6. Bolivija 0

Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina starosti odigrala je u Rovinju 0-0 s Latvijom u drugom kolu kvalifikacijskog turnira za EP.

Nakon sigurne pobjede nad San Marinom na otvaranju turnira, hrvatska U-19 vrsta pod vodstvom izbornika Roberta Jarnija snage je odmjerila i s vršnjacima iz Latvije.Iako je Latvija od 40. minute igrala bez isključenog kapetana Soloveičkisa, a Hrvatska je imala više od 20 udaraca prema golu, 11 kornera te jednom pogodila i okvir gola, rezultat je ostao početnih 0-0. 

U drugoj utakmici drugog kola, Danska je svladala San Marino 4-0, a u trećem se kolu 14. studenoga sastaju upravo Hrvatska i Danska. Plasman u Elitno kolo izborit će dvije najbolje momčadi.

Kvalifikacije za EP U-19, Skupina 1: 1. Danska 6 bodova, 2. Hrvatska 4, 3. Latvija 1, 4. San Marino 0