nova sredina

Mladi hrvatski branič seli iz Italije za Englesku; mora iskoristiti posudbu na otoku!

22.07.2024 u 18:57

Bionic
Reading

Tikvić je prošle sezone za Udinese odigrao minutu, a u klub je stigao u rujnu za 650 tisuća eura iz Bayernove druge momčadi.

Hrvatski stoper Antonio Tikvić (20) stigao je na posudbu iz talijanskog Udinesea u engleski Watford. Ovaj mladi igrač tako će zamijeniti Serie A za engleski Championship, gdje će se nastojati dokazati u drugoligaškoj konkurenciji. Watford, koji je prije dvije godine ispao iz Premier lige, sada traži povratak u elitni rang engleskog nogometa.

Watford je odlučio osnažiti svoju obranu s 195 centimetara visokim stoperom Antoniom Tikvićem. Prošle sezone Tikvić je za Udinese odigrao samo jednu minutu, a u talijanski klub stigao je u rujnu za 650 tisuća eura iz Bayernove druge momčadi. Ugovor s Udineseom ima do kraja lipnja 2028. godine, a prema Transfermarktu njegova vrijednost iznosi 700 tisuća eura. Tikvić je za hrvatsku U-21 reprezentaciju odigrao četiri utakmice.

Rođen u Hamburgu, Tikvić je tijekom svoje karijere bio član juniorskih momčadi HSV-a i St. Paulija. Nakon toga igrao je za Niendorf i Eintracht Frankfurt, a seniorsku karijeru započeo je u niželigašu Turkgucu iz Münchena. U ljeto 2022. godine prešao je u Bayern, gdje je nastupao za prvu momčad u pripremnim utakmicama.