seli na otok

Nije upisao ni nastup, a odlazi iz Real Madrida za 60 milijuna eura u Premier ligu!

22.07.2024 u 16:48

Bionic
Reading

Desno krilo Real Sociedada, Takefusa Kubo, mogao bi uskoro preći u novi klub u transferu vrijednom 60 milijuna eura

Prema informacijama iz španjolskih medija, Liverpool je ozbiljno zainteresiran za dovođenje Takefuse Kube iz Real Sociedada, te planira aktivirati otkupnu klauzulu vrijednu 60 milijuna eura iz njegovog ugovora.

Kubo je prošle sezone odigrao ukupno 41 utakmicu za Real Sociedad, uključujući mečeve u La Ligi, Ligi prvaka i Kupu kralja. Postigao je sedam golova i zabilježio pet asistencija, čime se istaknuo kao jedan od ključnih igrača svog tima u prvom dijelu sezone. Njegove izvrsne igre privukle su pažnju mnogih velikih klubova, a Liverpool se trenutno čini kao najkonkretniji u svojim namjerama.

Liverpool mu je spreman ponuditi i plaću od 7,5 milijuna eura po sezoni u višegodišnjem ugovoru. Velik dio tog iznosa pripao bi i Real Madridu, čiji je Kubo bio član od 2019. do 2022. godine. Međutim, nikada nije odigrao službenu utakmicu za Real, već je bio posuđivan drugim klubovima.

Real Sociedad je Kubu kupio od Reala za šest milijuna eura, uz dogovor o postotku od sljedeće prodaje. Ako Real Sociedad proda Kubu Liverpoolu za 60 milijuna eura, Real Madrid će dobiti 27 milijuna eura od tog transfera, dok će Real Sociedadu ostati 33 milijuna eura.