nije mu lako

'Modrićev sin' ogorčen jer je izostao s popisa: Bio sam uzrujan, mislim da sam to zaslužio

09.09.2024 u 13:06

Bionic
Reading

Neymar je na Instagramu podržao Rodryga objavivši njegovu fotografiju uz komentar: 'Barem u top 5 na svijetu.' Neymar je tako izrazio svoje mišljenje da je Rodrygo jedan od najboljih nogometaša današnjice

France Football objavio je popis 30 kandidata za Zlatnu loptu ove godine, ali Rodrygo Goes (23), krilni napadač Real Madrida i brazilske reprezentacije, nije se našao među njima. Nakon izostanka s popisa, Rodrygo se oglasio na Instagramu, gdje je podijelio kolaž sa šest fotografija na kojima drži trofeje osvojene s Realom. Na jednoj od fotografija djeluje iznenađeno, a preko njih je stavio dva emotikona – jedan koji širi ruke u čudu i drugi koji se smije kroz suze.

'Bio sam uzrujan, mislim da sam to zaslužio' U intervjuu za ESPN, Rodrygo je izjavio: 'Bio sam uzrujan, mislim da sam to zaslužio. Ne želim umanjivati vrijednost igrača koji su nominirani, ali vjerujem da sam trebao biti među njih 30. Iznenadio sam se, ali ne mogu puno napraviti jer o tome ne odlučujem.'

Ceremonija dodjele Zlatne lopte 2024. godine održat će se 28. listopada u Parizu. 'Objavio sam podrugljivu poruku. Sada se više nema puno što za reći, svi znaju da sam ogorčen. Dobio sam podršku od ljudi u reprezentaciji i u Realu, slali su mi poruke', dodao je Rodrygo.

Govorio je i o svojoj ulozi u momčadi Brazila i Real Madrida, gdje se suočava s jakom konkurencijom u napadu: 'Često popunjavam prazna mjesta. Nedostaje netko na nekoj poziciji? Stavite Rodryga. Nedostaje devetka? Rodrygo. Malo me to smeta, ali ja sam timski igrač.'

Poznato je i da ga je dolaskom u Real, Modrić uzeo pod svoje 'krilo' te da imaju izvrstan odnos. Luka je to potvrdio te objasnio da mu je rekao da ga zove tata.

'Rodrygo je jako dobar i poseban dječak. Jako se dobro slažemo. Rekao mi je da sam vršnjak njegovog tate i zato sam mu rekao da me zove tata jer me mora slušati.'

  • +14
Real Madrid - Betis, španjolska liga, 1.9.2024. Izvor: EPA / Autor: Borja Sanchez-Trillo

Kada je napunio 18 godina, Real Madrid ga je doveo za 45 milijuna eura, a od tada je član madridske momčadi.

Prošle sezone upisao je 51 nastup, postigao 17 golova i zabilježio devet asistencija pod vodstvom Carla Ancelottija, a s Realom je osvojio Ligu prvaka, španjolsku La Ligu i španjolski Superkup. Ukupno je od dolaska u Real osvojio 12 trofeja.

Na popisu kandidata za Zlatnu loptu našli su se njegovi suigrači iz Reala, uključujući Judea Bellinghama, Viniciusa Juniora, Antonija Rüdigera, Federica Valverdea, Danija Carvajala i Tonija Kroosa, koji se ovog ljeta oprostio od nogometa. Također, na popisu je i Kylian Mbappe, koji je došao iz PSG-a.

Prema Transfermarktu, Rodrygova vrijednost procijenjena je na 110 milijuna eura. Za brazilski nacionalni tim odigrao je 28 utakmica i postigao sedam golova, uključujući posljednji u pobjedi protiv Ekvadora (1:0) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.