veliko pojačanje

Tek je stigao u Rijeku pa zabio gol iz gotovo prvog dodira s loptom

09.09.2024 u 12:44

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke odigrali su neriješeno protiv slovenskog prvoligaša Primorja iz Ajdovščine (1:1) u prijateljskoj utakmici tijekom reprezentativne pauze.

Glavni cilj trenera Radomira Đalovića bio je unapređenje fizičke spreme ekipe te integracija novih igrača. Utakmica je ispunila svoju svrhu, iako su Bijeli bili bez reprezentativaca Radeljića, Petroviča, Hodže i Butića, kao i nekoliko igrača koji su bili virozni, poput Majstorovića i Čabraje.

Zbog tih izostanaka, stručni stožer bio je primoran napraviti određene izmjene u postavi i isprobati nove taktičke varijante. Tako su, primjerice, Smolčić i Devetak zaigrali na stoperskim pozicijama, dok su u završnici utakmice Bijeli zaigrali s dva napadača, Pericom i Doganom.

Rijeka je povela u 51. minuti nakon odlične suradnje Rukavine i Bogojevića na lijevoj strani. Bogojević je proslijedio loptu Perici, koji je već u jednom od svojih prvih dodira u riječkom dresu demonstrirao napadačku vještinu i precizno pogodio iz teškog kuta s lijeve strane – 1:0. Podsjetimo, Perica je u Rijeku stigao prije nekoliko dana iz belgijskog Standarda.

  • +47
Rijeka - Dinamo, SuperSport HNL, 1.9.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Neoprezno vraćanje lopte prema Posavcu iskoristio je Agrelos, koji je u 65. minuti ostao sam pred riječkim golmanom i mirno poentirao za izjednačenje.