pustiti ga ili ne?

Mogu li Eintrachtovi milijuni za Kristijana Jakića utješiti Dinamovo čelništvo?

26.08.2021 u 08:42

Bionic
Reading

Dinamo je u srijedu odigrao tek 0:0 u uzvratnom dvoboju play-offa Lige prvaka protiv moldavskog Sheriffa, odnosno nije uspio nadoknaditi minus (0:3) iz prve utakmice te će u jesenskom dijelu sezone igrati u Europskoj ligi. Sve to itekako utječe i na financijsku stabilnost kluba, jer za igranje u elitnom razredu europskog nogometa, Modri bi dobili u startu desetak milijuna eura više. A sve to itekako može utjecati na status Kristijana Jakića

Naime, podsjetimo Kristijan Jakić je zbog ozljede bio van stroja od utakmice s Lokomotivom. No, posljednjih dana očito je dobio informaciju kako ga u svojim redovima želi Eintracht iz Frankfurta, što je u ovom 24-godišnjem veznjaku, Imoćaninu rođenom u Splitu, pobudilo želju za odlaskom iz maksimirskog kluba.

Prema informacijama kojima raspolažu Sportske novosti, Jakić je tu zamisao predočio treneru i vodstvu kluba, što baš i nije izazvalo oduševljenje kod njih.

No, osim što je izrazio želju za odlaskom, Jakić je navodno prekršio klupski pravilnik te se nije pojavio na treningu s ostatkom ozlijeđenih igrača.

U međuvremenu, prvotna ponuda Eintrachta koju su u Dinamu odbili, je podebljana. I sada se odštetni iznos vrti između sedam i osam milijuna eura.

Tko zna, da je Dinamo osigurao ulazak u skupine Lige prvaka, odnosno u startu zaradio desetak milijuna eura više, o prodaji Jakića se možda ne bi ni razmišljalo. Ovako bi to mogla biti dobra prilika za nadoknaditi razliku, ali i riješiti se igrača koji bi, kako navode SN, radije igrao u inozemstvu nego u Lijepoj našoj.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +25
Uzvratna utakmica play-offa UEFA Lige prvaka, Dinamo - Sheriff Tiraspol Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL