PRIOPĆENJE

Mora li Dinamo strahovati, jer oglasila se UEFA: S obzirom na užasne incidente...

11.08.2023 u 16:24

Bionic
Reading

UEFA je objavila priopćenje o neredima uoči utakmice AEK-a i Dinama u Ateni, a koja nije odigrana, jer je u uličnom sukobu smrtno stradao jedan grčki navijač

Podsjećamo, iako je bilo dogovoreno da ni na jednoj utakmici nema gostujućih navijača, Boysi su stigli u Atenu, gdje su se sukobili s AEK-ovim pristašama. Jedna osoba je ubijena, desetak ozlijeđeno, a više od 100 uhićeno od kojih su većina bili hrvatski državljani.

Oglasila se i Uefa od koje je AEK čak tražio da izbaci Dinamo iz Europe, ali utakmice će se ipak igrati, 15. kolovoza u Maksimiru, a četiri dana kasnije u Ateni.

'S obzirom na užasne incidente koji su se dogodili i doveli do gubitka života, UEFA je objavila odluku o odgađanju utakmice AEK-a i Dinama. Nakon te odluke UEFA je stupila u kontakt s grčkim vlastima i zatražila detaljno izvješće o incidentima. Pregledat ćemo sve, procijeniti situaciju sa sigurnosne strane i poduzeti sve odgovarajuće dodatne mjere. Sljedeći koraci i sve potencijalne mjere bit će priopćeni u dogledno vrijeme', objavila je UEFA.

  • +6
Očevid na mjestu sukoba huligana Dinama i AEK-a gdje je grčlki navijač ubijen Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin posjetit će Grčku sljedećeg tjedna i sastati se s premijerom Kyriakosom Mitsotakisom, a na sastanak su pozvani i predstavnici najjačih grčkih klubova s najvećom navijačkom vojskom iz AEK-a, Olympiakosa, PAOK-a i Panathinaikosa.