milan ga spasio

Morata otvoreno o depresiji: Djeca ne žele sa mnom u javnost, to im smeta...

10.10.2024 u 16:25

Bionic
Reading

O svojim problemima vezanim uz mentalno zdravlje, depresije i napade panike javno je progovorio proslavljeni španjolski reprezentativac i igrač Milana Alvaro Morata.

Kapetan španjolske reprezentacije, otvoreno je progovorio o mentalnim problemima koji su ga mučili. U emisiji Kod Herrere na radiju COPE, priznao je da je depresija utjecala na njegovu karijeru i da je razmišljao o prestanku igranja nogometa prije Europskog prvenstva, gdje je Španjolsku doveo do titule.

'Kada krene napad depresije, panike, to je kao da se unutar tebe bore dvije osobe', rekao je Morata.

'Nije bitno što radiš, kada depresija krene, osjećaš se kao da unutar tebe postoji netko drugi s kim se moraš boriti.'

Morata je otkrio da je odlazak iz Atletico Madrida u Milan bio ključan za njegovo mentalno zdravlje: 'Pritisak u Španjolskoj bio je nepodnošljiv, odlazak je bio najbolja odluka.'

Priznao je da je ozbiljno razmišljao o napuštanju nogometa: 'Tri mjeseca prije Eura razmišljao sam da odustanem. Volio sam nogomet, ali istovremeno ga i mrzio.'

Morata se osvrnuo i na probleme s koje ima kada se pojavi u javnosti, posebno zbog svoje djece:

'Svaki put kada s njima izađem na ulicu, u dućan, dogodi se epizoda s nepoznatom osobom koja osjeća potrebu prići mi i govoriti o tome što se dogodilo na utakmici koju sam igrao. U Španjolskoj s djecom ne mogu proći nekoliko koraka da mi netko ne uleti i počne objašnjava kako bih trebao igrati. To me iživcira i reagiram burno, a smeta i mojoj djeci. Na kraju zbog takvih stalnih upada i mojih reakcija oni ne žele ići sa mnom u kupnju, što bi inače bilo najnormalnije da rade djeca s ocem. Ali najveći problem su oni koji mi često upadaju na ulici i govore mi stvari zbog kojih mi bude jako neugodno da su djeca sa mnom. Ti stranci me smatraju nekim s kim se mogu rugati, lakom metom', rekao je Morata.

.'

Standings provided by Sofascore