lijepe vijesti

Sada je jasno zašto se Kovačić nije priključio 'Vatrenima'; ima jako dobar 'izgovor'

10.10.2024 u 15:20

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se u Zagrebu uoči predstojećih utakmica Lige nacija, koje će igrati protiv Škotske i Poljske.

Izbornik Zlatko Dalić priprema momčad za subotnji susret protiv Škotske na Maksimiru (12. listopada), dok ih tri dana kasnije čeka gostovanje u Poljskoj (15. listopada). Nakon što je natjecanje u Ligi nacija otvorila porazom u Portugalu (2:1), Hrvatska je slavila u Osijeku protiv Poljske rezultatom 1:0.

Na početku okupljanja, međutim, nije bilo Matea Kovačića, zbog čega su se pojavile mnoge špekulacije. Izbornik Dalić je na uvodnoj konferenciji za medije otkrio da Kovačić ima privatne obveze te se nada da će mu se pridružiti što prije. Naime, Kovačićeva supruga Izabel očekuje dijete i Dalić mu je dao slobodno vrijeme kako bi mogao biti uz nju.

  • +20
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening, 8.10.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Vrijeme za Dalića postaje ključno jer popis igrača mora biti predan UEFA-i do petka u 18 sati. Kovačić, koji je ove sezone odigrao osam utakmica za Manchester City i postigao tri gola, uključujući dva u nedavnoj pobjedi protiv Fulhama, možda će se vratiti u momčad ako mu to privatne okolnosti dopuste.

Standings provided by Sofascore