VERBALNI KONFLIKT

Mourinho u svom stilu: Oni vole plakati!

24.12.2013 u 11:43

Bionic
Reading

Prema mišljenju Arsenalovog menadžera Arsenea Wengera njegovoj momčadi nije dosuđen očiti jedanaesterac u derbiju 17. kola engleskog nogometnog prvenstva protiv Chelseaja...

Sinoćnja je utakmica na Emiratesu završila 0-0, a sporna situacija bio je kontakt Williana i Thea Walcotta u kaznenom prostoru koju je sudac Mike Dean propustio sankcionirati i dosuditi jedanaesterac.

'Bio je penal sto posto kada je Theo Walcott fauliran. Prema mom mišljenju nema sumnje. Ne znam zašto nije suđen', rekao je Wenger za Sky Sports.

I bez toga su 'topnici' u drugom poluvremenu imali dvije velike prilike za pobjedu, a oba je puta Olivier Giroud propustio zatresti suparničku mrežu, dok je najveća prilika Chelseaja bila situacija iz koje je Frank Lampard zatresao gredu.

'Trebali smo pobijediti. Oni su se ovdje došli obraniti i uhvatiti nas iz kontranapada. Mi smo bili malo nervozni na startu, ali preuzeli smo kontrolu u drugom dijelu i trebali smo pobijediti. Bila je to utakmica s malo prilika, a mi naše nismo uspjeli iskoristiti. Ali ako ne možete pobijediti, onda nemojte ni izgubiti utakmicu, a to je ono što smo napravili. To je solidan bod, ali dva su izgubljena jer želite pobjeđivati u svojim domaćim utakmicama.'


Nešto kasnije u svom karakterističnom stilu menadžer Chelseajevih nogometaša Jose Mourinho osvrnuo se na sinoćnji premierligaški derbi protiv Arsenala koji je imao prigovore zbog nedosuđenog jedanaesterca.

'Znate, oni vole plakati, to je tradicija. Ali ja volim reći, kao što sam i govorio četvrtom sucu, da engleski igrači nikada ne bi isprovocirali takvu situaciju. Igrači iz drugih zemalja, posebice nekih zemalja, imaju to u svojoj krvi,' rekao je Mourinho.

'Ako imate kontakt ili je protivnik bio agresivan, idemo dalje, nastavimo jer je to engleski nogomet. Strani igrači donose puno dobroga i dolaze ovdje jer su talentirani, ali ja preferiram englesku krv u nogometu. Start na Mikela bio je žestok i agresivan, ali nogomet je za muškarce, ili za žene s fantastičnim stavom. Istina je da ima sportova bez kontakta, fantastičnih sportova koji puno zahtijevaju od igrača i jako ih poštujem. Ali nogomet je igra kontakta. Engleski nogomet, zima, mokar travnjak, klizeći startovi u fantastičnoj brzini. Treba biti ponosan i igrati ponosno. Ako si ozlijeđen, u redu, ozlijeđen si', zaključio je Portugalac.