ZABORAVLJENI DERBI

München na nogama zbog utakmice u - četvrtoj ligi!

07.04.2015 u 14:59

Bionic
Reading

Iako još uvijek kruži priča prema kojoj 'pravi' Bavarci navijaju za zehcigere, a za Bayern samo pomodni nogometni pratitelji scene iz Münchena sugeriraju da je ta teorija isključivo - u povijesnim knjigama

Od kada je München 1860 izgubio stari sjaj i prvoligaški status grad München više nema svoj derbi. Bayern se hrva s najjačim klubovima svijeta, dok 'zehcigeri' tonu u prosječnosti i čekaju čudo koje će ih vratiti u elitu.

Ipak, druge momčadi velikih rivala nalaze se u istom rangu, četvrtom razredu njemačkog nogometa, i u ponedjeljak su odigrali najbliže štp se može nazvati minhenskom derbiju. Iako je riječ o nogometnim amaterima klupske boje su alarmirale vojsku Bayernovih navijača kojih je na mali stadion došlo više od 15.000 i sjajnom atmosferom su pogurali momčad klupskih rezervi prema pobjedi 1:0.


Zajednički su došli u kortu s Marienplatza, priredili lijepu koreografiju i pirotehnički show, te podsjetili da nisu glasni samo zbg savršene akustike velebne Allianz Arene koju koriste oba kluba. U Njemačkoj ljubav prema sportu zaista ne poznaje granice.

Na 0.20 počinje video atmosfere s amaterskog derbija