AKO SE TO OSTVARI...

Na pomolu senzacionalni povratak u Milan, ali to pokazuje kako Boban i društvo sa San Sira nemaju jasnu viziju

27.09.2019 u 11:02

Bionic
Reading

Milan ni ove sezone u talijansko prvenstvo nije krenuo prema očekivanjima i već se poslije petog kola priča o smjeni novog trenera Marca Giampaola

Nikako da krene sedmerostrukom prvaku Europe. U zadnje tri godine Milan je na pojačanja potrošio gotovo pola milijarde eura, prodao igrača tek za oko 150 milijuna eura, ali ni ta ulaganja nisu donijela nikakav pomak na rezulatskom planu.

Nisu 'rossoneri' samo radili promjene u igračkom kadru nego u svim strukturama. Došlo je do velikih izmjena u upravi , tako je generalni direktor postao Paolo Maldini, sportski direktor Frederico Massara, a naš Zvonimir Boban službeno je došao na mjesto šefa nogometnih operacija ili preciznije - funkcije slične mjestu sportskog direktora (Chief Football Officer).

Naravno, stigao je i novi trener Marcio Giampaolo iz Sampdorije, no ništa nije pomoglo i nakon pet odigranih utakmica u Serie A Milan je zaostao za najboljima te je osvojio tek šest bodova i nalazi se na desetoj poziciji. Giampaolo nije smio kiksati u sljedeća tri ligaška dvoboja Torino, Fiorentina i Genoa, kako bi zadržao posao, ali se on već poskliznuo na gostovanju kod Torina (poraz 1:2) i kraj je blizu.

  • +7
Talijanski stručnjak Gennaro Gattuso Izvor: EPA / Autor: DANIEL DAL ZENNARO

A tko bi mogao sjesti na vruću klupu posrnulog velikana? Corriere dello Sport piše o senzacionalnom povratku Gennara Gattusa, vojnika kluba koji je najbolje dane igračke karijere dao upravo Milanu, a klub je vodio kao trener od kraja studenog 2017. te do završetka prošle sezone kada su ga maknuli. On za prijevremni odlazak (imao je ugovor do 2021.) nije naplatio ni lipe pa je tako ostao u dobrim odnosima sa upravom koja ponovno u njemu vidi spasitelja, ali takve nagle promjene su i pokazatelj da u klubu nemaju jasnu viziju kako Milan opet učiniti velikim.

  • +4
Torino - Milan, 5. kolo Serie A, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO