IMPRESIVAN NIZ

Nacional pokazao Dinamu tko je gazda u gradu

24.10.2015 u 21:25

Bionic
Reading

U derbiju šestog kola prve hrvatske malonogometne lige Nacional je uvjerljivo svladao Dinamo i praktički osigurao naslov jesenskog prvaka

Nacional je pobjedom protiv Dinama od 4:0 (2:0) u svom Fusio centru upisao i šestu prvenstvenu pobjedu, te pratnji jasno poručio da ih ove sezone čeka jako težak posao. Igrači trenera Roberta Grdovića utišali su stotinjak BBB-a s dva gola u početnoj fazi i mirno priveli dvoboj kraju.

U četvrtoj minuti pogodio je Mladen Kocić, tri minute zatim i Kristijan Grbeša, a Dinamo je zaprijetio u 19. minuti s dvije poluprilike Antonija Franje koji se vratio nakon ozljede.


U nastavku se izvrtio vrlo sličan film, a domaćini su sve dileme riješili u 27. minuti kada je Kocić zabio svoj drugi gol, a odmah zatim Tihomir Novak postavio konačnih 4:0. Pred Dinamom je važan domaći dvoboj sa Squareom koji će ih usmjeriti prmea ili od željenog doigravanja, dok je pred Nacionalom poprilično izvjestan put prema naslovu jesenskog dijela prvenstva do kojega je ostalo još pet kola.

'Mislim da smo dnas prikazali razliku u kvaliteti. Mogli smo slaviti i uvjerljivijom razlikom, a moram priznati da sam od Dinama očekivao više. Iznenadili su me pasivnošću i čestim vađenjem vratara, smatrama da su pune tribine zaslužile više. Atmosfera je bila sjajna, a iako nije bila za nas, motivirala je i moje igrače. Gušt je igrati u ovakvom ambijentu. Niz nam je impozantan, čak i mene iznenađuje, a sada želimo bez poraza zatvoriti prvi dio natjecanja,' kaže trener Nacionalgrdovica Robert Grdović

Dinamov strateg Mićo Martić odrađivao je zaduženja u finskoj reprezentaciji (čiji je izbornik), pa je Matija Đulvat kapetansku ulogu zamijenio trenerskom.

'Probali smo ih iznenaditi stalnim uvođenjem petog igrača i uzeti im posjed kojega jako vole, a ja sam kriv što smo to možda i previše forsirali. Nedostajao nam je jedan gol da dignemo momčad i našu publiku, ovako izgleda lako... Ništa, moramo dobiti Square u Domu sportova i nastaviti kolosijekom prema željenom doigravanju. Split i Nacional su nam sada 'pobjegli,' realan je Dinamov osnivač Đulvat.