KAO DIJETE BIO JE ...

Nadalova baka otkrila tajne iz Rafine mladosti

11.09.2013 u 16:27

Bionic
Reading

Španjolski tenisač rafael nadal, koji se polako približava vodećoj poziciji svjetskog tenisa, a koji je ovog ponedjeljka osvojio i svoj 13. grand slam naslov, bio je osebujno dijete, koje je od namanjih nogu voljelo sport

'Igrao se s loptama u hodniku svoje kuće prije nego je naučio hodati', rekla je o svom unuku Rafaelu Nadalu njegova 82-godišnja baka Isabel Homar u izjavi za španjolski radio Cadena Ser…

'Volio je igrati nogomet i uvijek je bio jako uzbuđen subotom zbog utakmica. Kada je bio mali, volio je nogomet jednako kao i tenis', veli ponosna baka.

Prisjetila se kako ju je njezin sin Toni, koji je vodio svog nećaka od malih nogu i doveo ga do 13 Grand Slam naslova, jednog dana upozorio na talent njezinog unuka.

'Toni me nazvao i rekao mi da ga moram doći vidjeti. Ne mogu se sjetiti koliko je tada Rafa imao, možda šest godina. Već tada je jako dobro držao reket i jako dobro udarao loptu'.

Baka je priznala kako se jako živcirala kada je na televiziji gledala finale US Opena, u kojem je njezin unuk pobijedio Novaka Đokovića 6:2 3:6 6:4 6:1 i dokopao se svoje 13. Grand Slam titule.

'Moj suprug to ne može gledati, nema živaca. Meni se jako dopao prvi set, ali onda u drugom, kada je krenulo loše, počela sam se mučiti. Svako malo sam isključivala televizor, pa ga opet palila. Stvarno vas iživciraju ti mečevi pa kasnije ne možete ni spavati', zaključila je Nadalova baka.