HUMANITARAC BABO

Najbolji Hrvat u NBA ligi Bogdanović bolnici u rodnom Mostaru poslao vrijednu donaciju za kupnju respiratora; iz izolacije u SAD-u prati sve što se događa

24.03.2020 u 12:58

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović, koji je do prekida NBA sezone zbog pandemije koronavirusa igrao u životnoj formi za Utah Jazz, poslao je novčanu pomoć bolnici u njegovu rodnom Mostaru

Kako se doznaje najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović poslao je uplatu od 50.000 američkih dolara kako bi mostarska bolnica kupila dodanu količinu respiratora. Popularni Babo, koji prati sve što se događa u Hrvatskoj te naravno Hercegovini, nije zaboravio gdje je napravio prve košarkaške korake, a uostalom u Mostaru mu žive roditelji, sestre i te puno rodbine i prijatelja.

Zbog sve većeg broja zaraženih osoba koronavirusom 30-godišnji Bogdanović, koji još uvijek boravi u samoizolaciji i pokušava u svom domu održavati formu (do prekida sezone bio je na prosjeku od 20,2 koša po utakmici!), iz dana u dan prati i situaciju u SAD-u gdje je rapidno porastao broj zaraženih osoba.

Kako pišu mediji iz BiH čelnici SKB Mostar po primitku Bogdanovićeve uplate zahvalili su se na pomoći Mostarcu koji je svoju bogatu igračku karijeru započeo u lokalnom klubu KK Zrinjski od kuda je kao 16-godišnjak otišao u Real Madrid na inzistiranje tadašnjeg trenera 'kraljevskog kluba' Bože Maljkovića.

Nema sumnje kako je ključnu ulogu u cijeloj akciji odigrao i Bojanov otac Mario, nekada uspješan košarkaš koji već godina uspješno radi kao jedan od boljih mostarskih odvjetnika.