CRNOGORSKI ŠPANJOLAC

Nakon Kukoča Bullsi nude milijune novom čudu s Balkana!

18.12.2013 u 10:41

Bionic
Reading

Nikola Mirotić, sjajni 22-godišnji crnogorski košarkaš i član madridskog Reala, trebao bi od iduće sezone zaigrati u NBA ligi

Tijekom prošlog vikenda u Madrid su doputovali predstavnici Chicaga, momčadi koja polaže prava na jednog od najboljih europskih košarkaša u ovom trenutku, te su tražili od Mirotića - koji ima i španjolsko državljanstvo - prelazak u Sjedinjene Države prije početka iduće sezone.

Navodno su u Chicagu spremni napraviti sve kako bi otvorili Mirotiću put prema NBA ligi te će i dalje raditi na tome da ovaj 209 cm visoki krilni centar od iduće sezone bude njihov adut. Financijski su pritom spremni udovoljiti prohtjevima Reala.

Podsjetimo da je Mirotić na NBA draft izašao 2011. kada ga je u prvom krugu (kao 23. izbor) uzeo Houston, ali i potom proslijedio u Chicago. Problem bi mogla predstavljati milijunska odšteta jer Mirotića ugovor za Real veže do ljeta 2016. godine.

Ove je sezone Mirotić u euroligaškim utakmicama na prosjeku od 20,8 poena i 5,3 skoka po ogledu.

Jedan od zaslužnijih što su Bullsi došli do Mirotića svakako je i njihov glavni skaut za Europu Ivica Dukan, bivši košarkaš splitske Jugoplastike. Ako Mirotić ne dođe u Bullse u ljeto 2014. sigurno će doći godinu kasnije i klub iz Chicaga napokon će nakon našeg Tonija Kukoča dobiti još jednog genijalnog igrača s Balkana koji će zapaliti navijače. Osjećaj za igru, sjajan šut za tri poena i briljantna dodavanja glavna su odlika igre Mirotića, igrača koji je košarku učio igrati u Španjolskoj.

Inače, Mirotić je s mladom reprezentacijom Španjolske 2011. osvojio zlatnu medalju i bio je MVP turnira. Već tada o njemu su počele priče kao o 'novom čudu s Balkana'. Nema sumnje kako će nakon njegovih prvih utakmica početi i usporedbe s Kukočem.