PREMA MAĐARSKOJ

Nakon Miereza Osijek napušta i portugalski stoper Duarte. Sve je dogovoreno?

14.08.2024 u 16:00

Bionic
Reading

Andre Duarte, portugalski stoper, pred potpisom je ugovora s mađarskim Ujpestom, a klubovi su dogovorili transfer.

Duarte je u Osijeku proveo godinu dana, gdje je stigao na posudbu iz talijanskog drugoligaša Reggiane, a potom potpisao ugovor do kraja sezone 2025./26.

U svojoj karijeri Duarte koji je za Osijek odigrao 36 utakmica, je još igrao za rumunjski FC U Craiova, kao i za portugalske klubove Estrelu i Alvercu. Njegov novi klub, Ujpest, prošlu je sezonu završio na 10. mjestu u mađarskom prvenstvu. Ujpest je dugogodišnji član najvišeg ranga mađarskog nogometa, a 20 puta je bio prvak, posljednji put u sezoni 1997./98. Nedavno je klub pojačao i bivši igrač Dinama, Fran Brodić.

Također, Osijek je napustio argentinski napadač Ramon Mierez, koji je prešao u Al Jaziru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u transferu vrijednom tri milijuna eura. Mierez je bio član Osijeka od 2020. godine.

Nogometaši Osijeka nalaze se u Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana, gdje će u četvrtak odigrati uzvratnu utakmicu 3. kvalifikacijskog kola Konferencijske lige protiv domaće Zire (18:30 sati, MAXSport, MAXtv). Prva utakmica na Opus Areni završila je rezultatom 1:1.

Standings provided by Sofascore