STIGLI SU U BAKU

Osijeku igra samo pobjeda, trener Coppitelli poručio: Mi s tim nemamo problema

14.08.2024 u 14:50

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka stigli su u Baku, glavni grad Azerbajdžana, u kojem će u četvrtak odigrati uzvratnu utakmicu 3. kvalifikacijskog kola Konferencijske lige, protiv domaće Zire (18:30 sati, MAXSport, MAXtv).

Podsjećamo, da je prošloga tjedna na Opus Areni bilo neriješeno 1:1, tako da Osijeku za nastavak europskog putovanja treba pobjeda.

'Da, to je naš cilj. Imali smo u Osijeku vrlo dobru utakmicu protiv kvalitetne momčadi i to pokazuje da odličan nastup protiv njih u te 93 minute ponekad nije dovoljan za pobjedu. No, to nam ipak daje samopouzdanje, ali nam u isto vrijeme pokazuje vrijednost protivnika. Ipak su oni iskoristili našu jedinu pogrešku i tako je završilo neriješeno iako smo zaslužili pobijediti. Činjenica da će oni sada biti domaćini nam govori da će svakako biti teško. Mislim da nam je momčad dobro pripremljena, imat ćemo dovoljno energije i entuzijazma za odigrati dobru utakmicu', poručio je trener Osijeka Federico Coppitelli.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Jasno je da će za prolaz trebati itekako razmišljati i težiti postizanju gol(ov)a. Osijek će se tako i postaviti u nadolazećem dvoboju.

'Mi s tim nemamo problema. Mislim da problem imaju oni koji ne idu naprijed ili su usmjereni samo na jedan segment igre. Mi to ne radimo, ali dakako da se događaju neke pogreške koje su ponekad uzrokovane neiskustvom ili manjkom koncentracije. No, to je nešto, što možemo popraviti. Ne možemo raditi na podizanju svoje izvedbe, ako nema želje i kvalitete, a mi to sve imamo. Nismo sretni, naravno, kada izgubimo ili odigramo neriješeno kod kuće, ali znamo da smo na dobrom putu. Nitko to ne razumije bolje od nas koji smo na terenu.'

  • +16
3. pretkolo Konferencijske lige, Osijek - Zira (8.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Marin Franov

Mkrtchyan je otpao iz konkurencije za svoju stopersku poziciju, tako da će se tražiti druga rješenja u postojećem kadru.

'Ovo je trenutak kada prolazimo kroz puno poteškoća jer smo i dalje u tranziciji, a riječ je o poziciji gdje sada moramo stvoriti određene opcije. No, rekao sam već više puta, imamo mlade igrače u koje vjerujemo, isto tako i one iskusnije koji mogu pokrivati više pozicija. Vidjet ćemo još sutra i odlučiti se koju opciju izabrati. Radimo sve što možemo na terenu, a rezultati nekada nisu prema zaslugama, ali znam da se pripremamo za razdoblje u kojem ćemo puno češće pobjeđivati.'

Darko Nejašmić bio je u nedjelju kapetan protiv Dinama, što je i za njega bio poseban osjećaj u toj ulozi koja, dakako, nosi i naglašenu odgovornost. A što se tiče Bakua...

'Čast mi je biti kapetan ovako velikog kluba kao što je Osijek, to stvarno puno znači i zahvaljujem na povjerenju. Ovo je eliminacijsko natjecanje, svakako ćemo ići na pobjedu, zapravo moramo pobijediti. Rezultat je u ovakvoj situaciji puno važniji od igre. Treba o tomu razmišljati i napraviti sve da idemo dalje. Mislim da smo kvalitetniji, prvu utakmicu smo odigrali dobro i primili taj glupi gol na samome kraju. Idemo ih tamo pobijediti. Bio bih zadovoljan i s minimalnih 1:0 za nas, samo da prođemo dalje', rekao je Najašmić.

Ako bi nakon 90 + minuta igre opet bilo neodlučeno, išlo bi se u dodatnih 30 minuta, a uvijek su mogući i jedanaesterci.

Bijelo-plavi ni na ovom dalekom gostovanju neće ostati bez podrške svojih navijača, doduše ne u onom broju kao nedavno u Tallinnu, ali je petnaestak članova Kohorte krenulo na put i već stiglo na odredište.